Wittmann Hügel Weisser Burgunder Trocken

Artikelnummer: 100143
Beschikbaarheid: In backorder

Philipp Wittmann (verantwoordelijk voor de kelder en de export) heeft samen met vader Günther (wijngaarden) en moeder Elisabeth (verkoop) een fantastisch wijnbedrijf opgebouwd in Westhofen, Rheinhessen. Er wordt al sinds 1990 eerst biologisch en later biologisch dynamisch gewerkt. Het uitgangspunt voor de wijnen is daarom: terroirexpressie door een gezonde bodem. Een lage opbrengst per hectare, handmatige selectie van de beste druiven en een zeer langzame vinificatie met natuurlijke gisten zonder toevoeging van sulfiet op grote houten foeders doen de rest.

Het huis is ‘de standaard’ voor Rheinhessen en inmiddels ook een standaard voor Duits wit in het algemeen. Dat blijkt uit de enorme stroom internationale waarderingen die de wijnen krijgen, zowel de hogere als lagere. Zo is Philipp al twee keer uitgeroepen tot de beste witte wijnmaker van Duitsland door de gezaghebbende Eichelmann in 2003 en 2013. In 2014 kreeg hij dezelfde titel van Gault Millau. Philipp is getrouwd met Eva Clüsserath die haar eigen wijndomein in de Moezel bezit.

Wijnbeschrijving Heerlijke allround inzetbare wijn met prachtig sap. Bio gecertificeerd. 

Smaaksensatie Bleekgeel. In de neus rijp wit en geel fruit, basilicum en mint. In de mond romig en zacht met heerlijk sap en mooie zuren.

Druivensoort Weisser Burgunder 

Prijzen

Perswijn Mei/Juni 2016 - **** (2014)

Wine Enthusiast Februari 2018 - 90 pts (2016)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen