Trovati Nero d'Avola

Artikelnummer: 100420
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Trovati: 

Het wijnhuis Trovati heeft in totaal zevenhonderd hectare wijngaarden in het zuiden van Sicilië, op landgoederen in Sambuca di Sicilia in de provincie Agrigento en in Acate in de provincie Ragusa. Hier worden autochtone en internationale druivenrassen geteeld en gecontroleerd met de ervaring en kennis van de agronomen. Hier ontmoet traditie en moderne technologie, want het wijnhuis beschikt over moderne kelderapparatuur en heeft oenoloog Calogero Statella weten te strikken, wiens vaardigheid en jarenlange ervaring wijnen opleveren met een grote persoonlijkheid en hoge kwaliteit. De zon en de wind doen de rest en geven de druiven hun smaak.

Wijnomschrijving: 

De rode druivensoort Nero d'Avola is een autochtone druivensoort van hoge kwaliteit van Siciliaanse oorsprong die tegenwoordig in heel Zuid-Italië voorkomt. Vanwege zijn uitstekende eigenschappen wordt hij ook wel "Principe Siciliano" (Siciliaanse prins) genoemd. De stad Avola ligt tussen Syracuse en Noto in het zuidoosten van het eiland, en kan waarschijnlijk worden beschouwd als het eponiem van deze druivensoort. Deze wijnstok is een van de traditionele druivenrassen van Sicilië en is ook bekend onder de naam "Calabrese", wat mogelijk duidt op de oorsprong van de druif in Calabrië. Nero d'Avola wordt zelden als pure wijn aangeboden - als dat wel gebeurt, zoals in ons geval, is hij meestal diepdonker en geconcentreerd zonder de nodige zuren te missen - maar vaak in een blend met Cabernet Sauvignon, Merlot en Syrah.

Afhankelijk van de rijpheid van de druiven begint de handmatige oogst midden september. In de wijnmakerij worden de druiven ontsteeld, voorzichtig geperst en vergist in roestvrijstalen tanks. Tot aan de botteling rijpt deze Nero d'Avola nog in cementen tanks.

Smaakomschrijving: De Nero d'Avola is een unieke rode wijn die zich onderscheidt van andere wijnen door zijn levendigheid en fruitige smaak. Met zijn robijnrode kleur doet het bouquet denken aan rijp fruit met een uitstekende noot van rode bessen. In de mond is Trovati's Nero d'Avola fruitig, droog, fluweelachtig en mooi zacht.

Druivenras(sen): Nero d'Avola

Wijnspijs-suggestie: Bij een optimale drinktemperatuur van ongeveer 16 tot 18°C gaat deze fruitige rode wijn zeer goed samen met sterke risottogerechten, pasta al forno, bijna alle vleesgerechten in het algemeen en lamsvlees in het bijzonder, en met pittige kazen.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen