Misty Cove Sauvignon Blanc

Artikelnummer: 100323
Beschikbaarheid: In backorder

Wijngoed "Misty Cove" is het levenswerk van Andrew Bailey. De naam van dit wijnhuis verwijst naar het groene kustgebied in het noorden van Marlborough, de wijnregio van dit domein. Deze prachtige wijnstreek op het zuidereiland kenmerkt zich door honderden baaien die in de ochtend bedekt worden onder een dikke laag mist, maar in de namiddag baden in de volle zon. Een gedroomde plek voor wijnmakers dus. De regio staat bekend om zijn geweldige intense en expressieve sauvignon blancs. Geen verrassing dat dit één van de specialiteiten is van Andrew en hij trekt dan ook alle registers open voor een topkwaliteit met een unieke eigen smaak.

Wijnbeschrijving: Voor Way of Wine is dit de ideale Sauvignon Blanc uit Nieuw Zeeland waar we zo gek op zijn. Met geuren die het glas uit stuiven: groen, jong, tropisch fruit, maar ook gras en natuurlijk kruisbessen. De kleur is licht met een groene zweem. In de geur zijn het de karakteristieke elementen van kruisbessen, verse kruiden en meloen die strijden om op de voorgrond te komen. Met deze sauvignon tracht wijnmaker Andrew Bailey de intrinsieke kwaliteiten van de druif te benadrukken. Hij doet dit door sap uit verschillende terroirs perfect te verenigen. Zo krijg je een bijzonder levendige en frisse sauvignon, met zeer intense aroma's. Deze frisse en uiterst crispy zuren maken de wijn onweerstaanbaar.

Druivenras: 100% Sauvignon Blanc

Wijn-spijs: Serveer deze wijn als aperitief met stijl. Voor Way of Wine matcht deze stuivende sauvignon met frisse zuren ook fantastisch met oesters en schelpdieren.  

Prijzen 5 star and 95/100 – Top 100 New releases Gourmet Traveller Magazine Australia Bronze medaille 2013 Decanter Silver medaille (vintage 2012) International Wine Challenge 2013  

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen