Esporão Reserva red

Artikelnummer: 100491
Beschikbaarheid: In backorder
Het wijnhuis Esporão is sinds 1989 volledig in handen van de Roquette familie. Een familie die voorop gaat in de ontwikkeling van wijnen uit de Alentejo. De familie Roquette was internationaal geörienteerd en huurde voor de ontwikkeling van de wijnen de Australische wijnmaker David Bavenstock in. Het gevolg was dat de wijnen van Esporão smooth en iets meer commercieel gemaakt werden dan voorheen. In Australië weet men precies wat de consument lekker vindt. Hierna groeide Esporão snel in Portugal. Een goede marketingcampagne ter ondersteuning en zo werd Esporão de referentie van Aentejo en één van de meer bekende huizen van Portugal. De Esporao wijnen worden wereldwijd geapprecieerd.
 
Wijnbeschrijving Voor Way of Wine is Esporão Reserva Red uit de Alentejo één van de top rode wijnen uit Portugal. De wijn is klassiek krachtig rood en heeft een intense, diepe, donkere kleur. De wijn ruikt en smaakt zoals hij eruit ziet. Bomvol donkere pruimen, zwarte en rode bessen, kruidnagel iets eucalyptus en wat vanille. Rijk maar elegant. Met stevige, fluwelige tannines die garant staan voor een fantastische ontwikkeling in de fles. De Reserva lijn met elk jaar een ander kunstwerk op het etiket is het visitekaartje van het bedrijf. 
Esporão Reserva  2016 heeft een etiket van de kunstenaar Pedro A.H. Paixão.

Druivenrassen: Aragonês, Trincadeira, Cabernet Sauvignon en Alicante Bouschet.

Wijnspijs: Een mooie, rijke wijn als deze zet je met trots op tafel. De rijkheid mag ook terugkomen in het eten: geroosterd rood vlees, wortelgroenten (bv. rode biet), lamburgers of gerookte ham. Echt een wijn om met wijnliefhebbers bij de Big Green Egg open te trekken.

Awards: Wine Enthusiast, oktober 2018 - 91 punten (2015)
Mundus Vini, Spring Tasting 2018 - Gouden medaille (2015)
Wine Spectator, februari 2018 - 90 punten (2014)
Decanter magazine, april/mei 2016 - 89 punten (2013)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen