Xarel-lo Amphoras Loxarel

Artikelnummer: 100866
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn

Deze ‘Xarel lo Amphoras’ legt uit dat het gebruik van traditionele technieken, kan leiden tot grootse verfijning. Het betreft hier een wijn van Xarel lo, dat op oer oude wijze in amfora’s is gemaakt. De biologisch geteelde druiven worden met minimale interventie vergist tot wijn.

Het resultaat is een wijn met een rijke geur van rijp appel, kweepeer en vele laagjes specerijen. Van kruidnagel, komijn, jeneverbes en venkelzaad. Allen zijn ze ergens in de geur verweven. De zachte rijke vulling maakt het een wijn van charme en weelde. De elegante sinaasappel zuren dragen zorg voor de dynamiek. Een wijn die zowel met tapas, met groentegerechten of bij zoetwater vis geweldig zal combineren. Maar ook is het een stoer aperitief is op een gure dag.

Ps, rijping op amfora’s is een uitstekende en natuurlijke methode om wijnen te doen laten rijpen.

 

Korte omschrijving

In de neus kruidigheid en tonen van gedroogd wit fruit. In de mond veel mineraliteit met strakke en frisse zuren. De wijn heeft een zeer lange, verkwikkende afdronk en is gastronomisch zeer interessant.

Overige informatie

Loxarel is de naam van een inspirerend domein gesitueerd in het wijngebied Penedès. Dit Noord Spaanse wijnhuis is het beste te omschrijven als ‘vooruitstrevend met traditie’ Het was in 1987 dat wijnmaker Josep Mitjans het domein Loxarel oprichtte. Het is hier in de Penedès waar hij zijn liefde voor traditie en oude technieken om weet te zetten in vooruitstrevende wijnen. Josep begon al op zijn zestiende met het maken van zijn eerste mousserende wijn, en is sindsdien nooit meer gestopt. Deze vrije denker brengt ons zijn uitleg van de Penedès in vele hoedanigheden. In vorm van biologische wijnen en orange wijnen tot volledig sulfietvrije wijnen. Zo is er voor ieders smaak en elke gelegenheid een passende Loxarel beschikbaar.
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen