Villa Blanche Viognier

Artikelnummer: 120167
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Villa Blanche/ Camel &  Joseph: 

"De nieuwe standaard in de Languedoc en Roussillon". Het jaar was 1995, de start van Négiociant Calmel et Joseph. Na vele omzwervingen over de hele wereld, Laurent Calmel als wijnmaker en Jerôme Joseph als hotelier, kwamen de twee vrienden terug naar hun geboortegrond, De Languedoc.  Samen hadden ze een doel, de wereld kennis te laten maken met de diversiteit en de kracht van de wijnen van hun gebied, hun passie. Het startte met de selectie van de wijngaarden voor de “villa blanche serie” waarin de kwaliteit van de druif uitblonk. Hun kwaliteit, om de juiste akkers te vinden, is ook typerend voor hun andere wijnseries. Alle wijnen hebben een herkenbare afkomst. Met hun boeren spraken ze rigoureuze kwaliteit-criteria af, waarover de boeren in het begin erg verbaast waren. Niet het volume maar de kwaliteit van de druiven werd afgerekend, iets wat toen ongehoord was in deze regio.  De beste grond levert, volgens Laurent, wijnen met de juiste zuurgraad als ruggengraat die de juiste balans verzorgt in de wijn. De rijping van de wijn gebeurt in betonnen tanks voor een periode variërende van 12 tot 18 maanden met daarna, indien gewenst, houtlagering. Dit gebeurt echter nooit (te) lang en niet met nieuw hout. Als ze toch nieuw hout gebruiken, heeft er eerst 3 tot 6 maanden witte wijn in gezeten om het vat te "wassen" van te veel nieuw hout aroma. Alleen de verfijning van het hout vindt men terug in hun wijnproduct.

Wijnomschrijving: De druiven komen van vulkanisch gesteente met klei en zandsteen. Het klimaat is typisch mediterraan, mild en zonnig met weinig regenval. De druiven worden in twee keer 's nachts geoogst. Een vroege oogst van druiven met meer zuren en minder suikers om de wijn meer frisheid te geven. Dan vijftien dagen een tweede oogst van rijpere druiven om de wijn een perfecte concentratie en diepgang te geven. De wijn krijgt geen malolactische vergisting en een deel van 15% van de wijn rijpt gedurende drie maanden op 1 jaar oude vaten. 

Smaakimpressie: Gedurende de rijping van de druiven wordt er veel gesnoeid om de rendementen laag te houden. De Viognier is een druif die moeilijk groeit en dus veel zorg en liefde nodig heeft om er mooie en typerende kwaliteitswijnen van te maken. De wijn heeft een heldere goudgele kleur en is rijk aan weelderige aroma's die typerend zijn voor Viognier. Tonen van witte perzik, abrikoos en citrusvruchten. Rond, fruitig en goed uitgebalanceerd met een buitengewone frisse afdronk

Druivenras(sen): 100% Viognier

Wijn-spijs advies: 

Way of Wine Weetje: 

De internationale pers is lovend over hun wijnen. Hun Chardonnay heeft al enkele keren in de top 10 gestaan van de prestigieuze wedstrijd “Chardonnay du monde”.
Zelf zijn ze door het hoogstaande Franse wijnmagazine “Le Revue de Vins France” uitgeroepen tot de beste negoce in de “grand prix de Negiociant”, l ‘annee 2018.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen