Villa Blanche Marselan

Artikelnummer: 120168
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Villa Blanche/ Camel &  Joseph: 

"De nieuwe standaard in de Languedoc en Roussillon". Het jaar was 1995, de start van Négiociant Calmel et Joseph. Na vele omzwervingen over de hele wereld, Laurent Calmel als wijnmaker en Jerôme Joseph als hotelier, kwamen de twee vrienden terug naar hun geboortegrond, De Languedoc.  Samen hadden ze een doel, de wereld kennis te laten maken met de diversiteit en de kracht van de wijnen van hun gebied, hun passie. Het startte met de selectie van de wijngaarden voor de “villa blanche serie” waarin de kwaliteit van de druif uitblonk. Hun kwaliteit, om de juiste akkers te vinden, is ook typerend voor hun andere wijnseries. Alle wijnen hebben een herkenbare afkomst. Met hun boeren spraken ze rigoureuze kwaliteit-criteria af, waarover de boeren in het begin erg verbaast waren. Niet het volume maar de kwaliteit van de druiven werd afgerekend, iets wat toen ongehoord was in deze regio.  De beste grond levert, volgens Laurent, wijnen met de juiste zuurgraad als ruggengraat die de juiste balans verzorgt in de wijn. De rijping van de wijn gebeurt in betonnen tanks voor een periode variërende van 12 tot 18 maanden met daarna, indien gewenst, houtlagering. Dit gebeurt echter nooit (te) lang en niet met nieuw hout. Als ze toch nieuw hout gebruiken, heeft er eerst 3 tot 6 maanden witte wijn in gezeten om het vat te "wassen" van te veel nieuw hout aroma. Alleen de verfijning van het hout vindt men terug in hun wijnproduct.

Wijnomschrijving: De wijnbouw en wijnbereiding van Calmel & Joseph gebeurt op een natuurlijke en milieuvriendelijke wijze. De druiven zijn afkomstig van de wat hoger gelegen wijngaarden uit het gebied met nadruk op zeer koele terroirs (vaak op de rand van de wijngebieden). De druiven worden met de hand geplukt en gesorteerd wanneer ze rijp genoeg zijn zodat de overgebleven zuren en suikers in de druiven optimaal benut kunnen worden tijdens het vinificatieproces.

Smaakimpressie:  De Marselans geeft vrij kleine druiven die vroeg rijpen. De wijn is comlex met veel kleur en geur, die rijk zijn aan soepele tannines. De wijnen hebben een lang bewaarpotentieel. In de smaak en geur komt men tegen: cacao, cassis, kruiden, frambozen, rijp fruit, rook, kruisbes, kirsch, bramen, peper, olijven, pruimen, drop en groen. 

Druivenras(sen): 100% Marselan. Marselan is de naam van een bijzonder druivenras dat ontstaan is door het kruisen van de druiven Cabernet Sauvignon en Grenache. Het is een vrij zeldzame, kleine druif die vroeg rijpt en een verrukkelijke volle rode wijn geeft. De naam ontleent de druif aan het plaatsje waar hij gekweekt werd, Marseillan.

Wijn-spijs advies: 

Way of Wine Weetje: Wijnschrijver Hubrecht Duijker over deze wijn: Hoe plezierig wijn van deze variëteit kan zijn, toont de Carmel & Joseph Villa Blanche Marselan, een donkerrode Pays d’Oc, stevig gestructureerd, vlezig en sappig van smaak en met een aroma waarin zwarte bramen en bessen domineren, aangevuld door iets van laurier en leder. ’t Is een winnaar bij winterse vleesgerechten''.

De internationale pers is lovend over hun wijnen. Hun Chardonnay heeft al enkele keren in de top 10 gestaan van de prestigieuze wedstrijd “Chardonnay du monde”.
Zelf zijn ze door het hoogstaande Franse wijnmagazine “Le Revue de Vins France” uitgeroepen tot de beste negoce in de “grand prix de Negiociant”, l ‘annee 2018.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen