Torre del Falasco Ripasso Superiore

Artikelnummer: 100898
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over deze wijn: Het Valpantena, een vallei ten noordoosten van Verona, is vanouds bekend als wijnbouwgebied. Het ligt in het hart van de Veneto, een van Italië's belangrijste wijn producerende gewesten. Sinds 1958 is hier de Cantina Valpantena actief, een coöperatie van 270 producenten met 600 hectare wijngaarden. Het werkterrein van Valpantena strekt zich uit over het bekende trio herkomstgebieden uit de omgeving van Verona: Soave, Bardolino en Valpolicella, waarbij de laatste als specialiteit gezien kan worden. Uit deze appellatie maakt men o.a. zeer interessante Amarone en Ripasso wijnen. Cantine de Valpantena (verantwoordelijk voor de wijnen van Torre del Falasco) staan bekend vanwege hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Cantine de Valpantena werd in 2017 uitgeroepen tot derde beste Italiaanse Wijncoöperatie van Italië uitgeroepen door het gerenommeerde magazine Weinwirtschaft.

Wijnomschrijving: Ripasso betekent het weer opnieuw laten passeren en hierbij wordt de Valpolicella over de uitgeperste schillen van een Amarone geleid. Voor het maken van deze "Ripasso" laat men de wijn na de gisting weken in de pulp van de krenten die resteren uit de Amarone-productie. Deze pulp geeft de wijn rijpe oxidatieve tonen, kracht en extra tannine. Bovendien krijgt de wijn extra rijpingspotentieel.   De wijn is gemaakt van Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella druiven en heeft minimaal 1 jaar op eiken fusten gerijpt en kan nog makkelijk een jaar of 7 opgelegd worden. Superiore betekent dat de wijn 1% meer alcohol heeft dan de "gewone" versie.

Smaakimpressie: Heerlijk zwoel Italiaans. Verleidelijke geur van pruimen, kersen, wilde bessen, zoethout, tabak en bloesem. In de smaak een iets zoete aanzet van rijp fruit, koekkruiden en zoethout, zachte tannines en een zeer lange afdronk waar je "U" tegen zegt.   

Druivenras(sen): Corvina Veronese, Corvinone en Rondinella

Wijn-spijs advies: Niet alleen een mooie begeleider bij wild, paddestoelen, stoofpotten, maar ook bij kazen, paté's tot gerechten met tomaten en tomatensauzen aan toe. Overigens ook heerlijk om zo, later op de avond te drinken. Kortom de keuze voor wijn spijs is groot.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen