The Orange Republic MAGNUM, Casa Rojo

Artikelnummer: 100753
Beschikbaarheid: In backorder

Casa Rojo

Casa Rojo heeft n aantal wijnen ontwikkeld uit acht verschillen regio's in Spanje met als doel om het beste te kunnen bieden uit elk van de belangrijkste Spaanse regio's. Men wordt gedreven door de passie om de perfecte wijn te maken waarin het terroir van de betreffende regio maximaal tot uitdrukking komt. Het team van Casa Rojo bestaat uit ruim twintig relatief jonge medewerkers.

We hebben ze diverse keren ontmoet (ook samen met onze klanten!) en telkens zijn we onder de indruk van hun visie, gedrevenheid en creativiteit. Dit team is buitengewoon toegewijd als het gaat om het creëren van mooie wijnen. Met een team van oenologische specialisten trekken ze continu langs de wijngaarden en -kelders van de verschillende geselecteerde regio's. Daarnaast zijn ze net zo gedreven bezig om de wijnen op een bijzondere wijze te presenteren. Een team van designers is dagelijks bezig met het optimaliseren van labels, kurken, flessen, dozen en promotionele materialen. De tijd dat wijn gepresenteerd dient te worden in standaard flessen met etiketten met een statig Chateau is wat hen betreft allang passé en daar sluiten wij ons graag bij aan.

Wijnomschrijving: The Orange Republic van Casa Roja is een 100% Godello en komt uit de regio Galicië, D.O. Valdeorras. In deze regio, waar het zomers 45 en in de winter -5 graden kan worden, doen alleen de Godello-druif en de (blauwe) Mencia het uitmuntend. De druiven worden handmatig geplukt, in de tweede week van september. Na de alcoholische gisting wordt de wijn niet gefilterd of overgepompt maar blijft 5 maanden doorrijpen op de "lie", de droesem, die op de bodem van het vat of de roestvrijstalen tank ligt. In die droesem zitten nog resten gist en andere vaste stoffen, die, bij gebrek aan zuurstof, vanzelf gaan fermenteren. Dit resulteert in een vollere en complexe smaak van de wijn die zich "met de gist gevoed heeft". 

Smaakimpressie: De Orange Republic is lichtgeel met een glinstertje groen van kleur. In de neus oranje fruit zoals abricoos en sinaasappel, een tikje anijs. In de mond heel gelaagd: er is bloemig zacht fruit, maar ook een ragfijn bittertje en groene kruidigheid: venkel, dragon. De wijn heeft mooie mineraliteit en een ongelooflijk lange en zachte afdronk. Prachtig complex door de opvoeding op de droesem. Enorm goed uitgebalanceerd. Heerlijk in combinatie diepgelaagde salades, elegante witvis of witvlees-gerechtjes die een olie van kruiden bij zich hebben. 

Druivenras(sen): 100% Godello

Wijn-spijs advies:  Heerlijk in combinatie diepgelaagde salades, elegante witvis of witvlees-gerechtjes die een olie van kruiden bij zich hebben. 

Extra info: 91 punten van Gilbert & Gaillard 2017 voor jaargang 2015: "A wine with a beautifull greenish golden color. On the nose, it is mineral with hints of white pulp fruits, smooth tropical nuances, like litchi and lemon skin. On the palate, a balance of acidity, fruit and minerality. It is a tasty, elegant and fresh, a wine of great personality, a gastronomic experience."

0 sterren op basis van 0 beoordelingen