Talamonti Moda Montepulciano

Artikelnummer: 120301
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Talamonti: Talamonti behoort tot de top van Abruzzo en maakt wijnen die modern en niet te log zijn. In de zoektocht naar perfectie zet Talamonti alles in. Zo heeft het bedrijf een eigen laboratorium om alle stappen van het vinificatieproces op de voet te volgen. De stijl van de wijnen is vol en rond, wat typerend is voor de streek die ligt tussen de Apennijnen en de Adriatische Zee. Talamonti ligt in Loreto Aprutino, een prachtig stadje ten westen van Pescara en behoort tot de top van deze regio en zal er alles aan doen deze positie te behouden

Wijnomschrijving: Verwar de Montepulciano d'Abruzzo niet met de Vino Nobile di Montepulciano uit Toscane. Die Toscaanse wijn is genoemd naar de plaats Montepulciano en gemaakt van de Sangiovese druif. De Montepulciano druif kan juist een beetje lomp en genereus zijn, waar de Sangiovese eerder slank en terughoudend is. Op zijn best is Montepulciano d'Abruzzo een wijn met diepgang, stevigheid en inktpaars van kleur met bijna een soort stroperigheid. In de geur zwarte bessen en intrigerende aardse tonen. De Moda Montepulciano heeft duidelijk deze eigenschappen. 

Smaakimpressie: De wijn is zuiver, sappig, gemakkelijk drinkbaar en niet aangezuurd. Mooie geur van donker fruit en iets van Laurier, heel verleidelijk. Moda biedt enorm veel voor dit geld! Het is een goede combinatie met Mortadella (in de Abruzzen hebben ze hier een pittige variant van). 

Druivenras(sen): Montepulciano

Wijn-spijs: Door de zachte tannines gaat deze wijn goed samen met pittige gerechten. Dat komt omdat pittig eten juist niet goed gaat met tanninerijke wijnen, zoals bijvoorbeeld een jonge nebbiolo of sangiovese.

Way of Wine-weetje: 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen