Sisquera Red (Negre)

Artikelnummer: 100549
Beschikbaarheid: In backorder

Catalunya is zonder twijfel een waar genot voor de echte wijnliefhebber. De nabije aanwezigheid van de Pyreneeën en/of de Middellandse Zee, authentieke dorpjes, ongerepte natuur, adembenemende wijngaarden en de gastvrije Catalanen. Het is niet voor niets dat we hier al meerdere keren op wijnreis zijn geweest en iedere keer opnieuw is het een feest om je onder te dompelen in deze fijne atmosfeer en gaan we van verbazing naar verbazing wat betreft de kwaliteit van de wijnen die de huidige, met name jonge generatie, weet te creëren.

Hoewel dit een groot wijngebied is, is Terra Alta voor de meeste wijnliefhebbers een nobele onbekende. Het is het meest zuidelijke wijngebied van Catalunya, voorbij de Ebro richting Valencia en Teruel. Zoals de naam reeds zegt, ligt het gebied op een relatief grote hoogte met een gemiddelde van 500 meter. Dit zorgt voor stevige wijnen met toch voldoende fraîcheur. De bodems bestaan voornamelijk uit kalksteenbodems op klei, zeer arm aan organisch materiaal. De bodems bestaan uit "panal" een zanderige, leemachtige grond en sommige zijn voormalige rivierbeddingen met veel ronde kiezelstenen.

“We wish to transmit the character of our vineyards and unique terroir to our wines. We live in a privileged location; our climate and native grape varieties give our wines a distinctive flavor. If we couple this with our hard work as a team, we have the basis for our winemaking philosophy.” – Pere Brio Llop, wijnmaker en vierde generatie wijnmakers van de Llop familie.

Cellers Tarroné is gevestigd in het dorp Batea. De wijnen barsten hier van persoonlijkheid, karakter en elegantie. Het is een ware weerspiegeling van de noeste arbeid van het team in dit familiebedrijf, dat al meer dan 70 jaar wijn maakt in de DO Terra Alta. De filosofie is gebaseerd op kwaliteit en respect voor de wijngaarden en de wijnen. 

De Rode Grnache is een inheemse druivensoort die zich perfect heeft aangepast aan het klimaat en de bodem van de Terra Alta. Het is de meest gebruikte variëteit voor het maken van rode wijnen. Het is aangenaam, fruit-aangedreven, met een achtergrond van dennenbos, eucalyptus en wilde kruiden 

Smaakimpressie: Potdorie....wát een mooi glas wijn.... De wijn heeft een aantrekkelijke robijnrode kleur met paarse nuances. Zeer aangename jonge, verfrissende aroma's met rood fruit. Wanneer je het glas goed belucht, ruik je het terroir:  kamfer- en dennenolie en lekker pittige kruiden. Mooie entree in de mond met verfrissende zuren, plaatsmakend voor zeer verfrissende sensaties met wat zwart fruit. Een lange en aanhoudende afdronk. Heel eerlijk en goed uitgebalanceerd. 

Druivenras(sen): Red Grenache en Syrah 

Way of Wine suggesties: Ideaal bij vlees en gegrilde groenten, pizza's, Iberische vleeswaren met geroosterd boerenbrood en tomaat. Fantastisch ook met pasta zoals ravioli met een champignonsaus  

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen