Sisquera Red (Negre)

Artikelnummer: 100549
Beschikbaarheid: In backorder

Sisquera Negre, Cellers Tarroné "We wish to transmit the character of our vineyards and unique terroir to our wines. We live in a priviliged location; our climate and native grape varieties give our wines a distinctive. If we couple this with our hard work as a team, we have the basis for our winemaking philosophy." - Pere Brio Llop, wijnmaker en derde generatie wijnmakers van de Llop familie.   

Het is het meest zuidelijke wijngebied van Catalunya, voorbij de Ebro richting Valencia en Teruel. Zoals de naam reeds zegt, ligt het gebied op een relatief grote hoogte met een gemiddelde van 500 meter. Dit zorgt voor stevige wijnen met toch voldoende fraîcheur. In totaal is er meer dan 9.000 ha wijngaard aangeplant, hoofdzakelijk met witte druiven voor plaatselijk gebruik. Zoals in vele andere Catalaanse appellaties treffen we ook hier nieuwe generaties die onder hun eigen naam beginnen bottelen. Niet alleen witte wijnen, maar ook en vooral krachtige rode wijnen zien recentelijk het licht in dit gebied.

De Rode Grnache is een inheemse druivensoort die zich perfect heeft aangepast aan het klimaat en de bodem van de Terra Alta. Het is de meest gebruikte variëteit voor het maken van rode wijnen. Het is aangenaam, fruit-aangedreven, met een achtergrond van dennenbos, eucalyptus en wilde kruiden 

Op de proeftafel: Potdorie....wát een mooi glas wijn.... De wijn heeft een aantrekkelijke robijnrode kleur met paarse nuances. Zeer aangename jonge, verfrissende aroma's met rood fruit. Wanneer je het glas goed belucht, ruik je het terroir:  kamfer- en dennenolie en lekker pittige kruiden. Mooie entree in de mond met verfrissende zuren, plaatsmakend voor zeer verfrissende sensaties met wat zwart fruit. Een lange en aanhoudende afdronk. Heel eerlijk en goed uitgebalanceerd. 

Druivenras(sen): Red Grenache en Syrah 

Way of Wine suggesties: Ideaal bij vlees en gegrilde groenten, pizza's, Iberische vleeswaren met geroosterd boerenbrood en tomaat. Fantastisch ook met pasta zoals ravioli met een champignonsaus  

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen