Sanziana Merlot

Artikelnummer: 120332
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Cramele Recas:

Altijd wéér hetzelfde …. Wijn uit Roemenie ? Bestaat dat? Dat is toch niks ….!  Hé word wakker, wijnliefhebbers! Hier is wel het een en ander gebeurd nadat ze met Dictator Ceaucescu hebben afgerekend. Dat is tenslotte ook wel weer meer dan 30 jaar geleden intussen.  Roemenië nieuw? Het is een land met een lange wijnbouw historie. De legende gaat dat de wijngod Bacchus zijn jeugd hier heeft doorgebracht. De wijnindustrie kreeg in de 18e eeuw een impuls door de Duitsers die emigreerde van Bavaria naar dit gedeelte van Roemenië. Ze brachten nieuwe technologie en energie wat nog steeds de basis vormt voor het succes van Roemeense wijn.

Cramele Recas is de meest succesvolle winery van Roemenië en heeft in de begin van de 21e eeuw veel wijngaarden compleet herplant met inheemse en internationale druivenrassen. De winery staat onder de leiding van twee ervaren wijnmakers de uit Australië afkomstige Hartley Smithers en de Spaanse Nora IriateSamen zorgen ze ervoor dat de wijnen opvallen en wereldwijd geroemd worden om hun uitstekende prijs kwaliteit verhouding.  

Smaakimpressie: Een lichte frisse wijn met in de neus de geur van aardbeien en een vleugje rokerigheid die bijdraagt ​​aan de complexiteit. In de smaak rode bessen en rijp rood fruit.

Druivenras(sen): Merlot

Wijn-spijs: Heerlijke huiswijn die zich enorm goed leent als aperitief wijn

0 sterren op basis van 0 beoordelingen