Rotari Flavio

Artikelnummer: 100653
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn

In het voorjaar van 2019 bezocht Way of Wine met een groep ondernemers het wijnhuis Rotari, onderdeel van het grote Mezzacorona. Het wijnhuis en de wijngaarden liggen in Trentino en in Alto Adige, omringd door de imposante Dolomieten. Het wijnhuis is gespecialiseerd in het maken van mousserende wijnen waarbij moderne, innovatieve ideeën worden gecombineerd met oude tradities. Zo zien we tijdens ons bezoek aan de wijngaarden dat de meeste druiven nog groeien volgens het traditionele pergola-systeem, waarbij een een dak van bladeren de druiven beschermt tegen overvloedige zon en regen. De wijnen worden gemaakt volgens de ‘Metodo Classico’, waarbij ze, net als Champagne, een tweede vergisting op de fles ondergaan.

 

Smaak impressie: Een elegante mousserende Italiaanse wijn van Chardonnay. Met een goudgele kleur en een intrigerende, complexe geur waarin hazelnoot, vers brood, citrus, abrikoos, perzik en witte bloemen te ontdekken zijn. In de mond is hij vol en rijk en komen er ook nog smaken vrij van gist en honing. Delicaat en met een lange afdronk.

 
Wijn- spijs: Deze Italiaanse bubbel maakt alles feestelijk. Gewoon een glas om iets te vieren. Al dan niet met een klein hapje erbij. Of serveer hem bij een bijzondere maaltijd. De ultieme combinatie is met schelp- en schaaldieren. Goede alternatieven zijn kaas en gerechten met wit vlees in de hoofdrol.

Wij hebben dit  geproefd samen met de caviar van Anna Dutch! Een match made in heaven!!!

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen