Rotari Cuvée 28+ rosé

Artikelnummer: 100649
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn:
Mezzacorona is de marktleider in de Noord- Italiaanse regio Trentino (Alto Adige). Hier controleren zij 2.400 hectare wijngaard met als belangrijkste druivenras de Pinot Grigio.
MezzaCorona, bestaat al sinds 1904 en is een van de allereerste coöperaties in Italië.
Tegenwoordig staat de naam MezzaCorona voor een groep wijnbedrijven van het hoge noorden tot het diepe zuiden van Italië. Wie MezzaCorona zegt, zegt niettemin onmiddellijk Trentino. En omgekeerd. MezzaCorona controleert daar en in het aangrenzende Alto Adige zo'n 2.400 hectare wijngaarden. Trentino ligt in het noorden van Italië tussen Verona en de Alpen waar de wijnbouw geconcentreerd is in het dal van de Adige. Kenmerkend voor de streek is een behoorlijk gevarieerde aanplant met als bekendste druif de immens populaire Pinot Grigio.
Het percentage wit om rood is bijna gelijk in Trentino-Alto Adige. Het wijngebied kent vier autochtone druivensoorten. Eén witte en drie rode. De rode druiven zijn de Marzemino, de Lagrein en de Rotaliano.

 

Smaak impressie: Het perfecte voorbeeld dat goede mousserende wijn niet altijd uit de Champagne hoeft tekomen! Rotari laat al jaren zien dat ze prachtige mousserende wijnen maken. Zo ook deze rosé. Een mooie zacht roze kleur. Een elegante, door rood fruit gedomineerde neus. Zachte aanzet, fijne en zachte mousse, droog en smaakvol. Vooral veel rood fruit en frisse tonen.
Rotari Rosé Cuvée is een serieuze mousserende wijn van zeer hoge kwaliteit.


Wijn en Spijs: heerlijk om zo te drinken, gewoon omdat het kan of het is feest!

Deze bubbel is een al feest op zich. Lekker  bij schaal en schelp dieren en Anti pasta.

 

Way of Wine Weetje: De wijn wordt gemaakt volgens de "Methodo Classico". Na vergisting rijpt de wijn 24 maanden op zijn gist in de fles zodat er een fijne mousse ontstaat. Karakter: Zacht roze kleur. Een elegante, door rood fruit gedomineerde neus. Zachte aanzet, fijne en zachte mousse, droog en smaakvol. Vooral veel rood fruit en frisse tonen.

 

 

 
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen