Rocca di Castagnoli Molino Delle Balze Chardonnay IGT Toscan

Artikelnummer: 100406
Beschikbaarheid: In backorder

Rocca di Castagnoli Molino Delle Balze Chardonnay De Rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje nabij Gaiole in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt omringd door perfect gelegen wijngaarden, die dan ook de belangrijkste basis vormen van dit sterk opkomende domein. Hier weet men traditie en innovatie optimaal te combineren. De Chianti Classico rijpt nog steeds op grote eikenhouten fusten, terwijl er ook geïnvesteerd is in belangrijke internationale druivenrassen. De herontdekte Colorino-druif die de Riserva van Tenuta Capraia tot één van de belangrijkste wijnen uit hun gamma maakt, is de trots van het domein. Rocca di Castagnoli is een middelgroot domein gelegen in de omgeving van het bekende Gaiole in de Chianti Classico-streek, gelegen tussen Florence en Siena. Castagnoli is hooggelegen. Het is omgeven door Sangiovese-stokken die bestemd zijn voor de productie van de Chianti-Classico. 20 jaar geleden heeft men op deze kleiachtige bodem een wijngaard met Chardonnay-stokken aangeplant (4 ha) met een zeer interessant resultaat tot gevolg: de ”Molino delle Balze”. (bewegende molen). Elk jaar slaagt de wijnmaker Maurizio Alongi erin zijn Chardonnay te verbeteren.   

Wijnomschrijving: de vinificatie geschiedt deels door inweking van de schilletjes met de most gedurende 24 uur onder een temperatuur van 5ºC om zoveel mogelijk aroma’ s aan de schil te onttrekken. De vergisting zowel als de rijping geschieden voor 50% in Inox vaten en voor 50% in Franse barriques (gedeeltelijk nieuw hout), waarbij de rijping 6 tot 8 maanden duurt. De battonage geschiedt om de zes weken. Na botteling volgt een rijping op fles gedurende 6 maanden. Het resultaat is een strogele wijn met een interessant, intens bouquet dat doet denken aan tropisch fruit. 

Smaakimpressie: De smaak is weelderig en geconcentreerd, maar opvallend is de eigen interpretatie van een Chardonnay met duidelijk veel drinkplezier. 

Druivenras(sen): chardonnay 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen