Rocca di Castagnoli Chianti Classico DOCG

Artikelnummer: 120141
Beschikbaarheid: In backorder

Het wijngoed Rocca di Castagnoli is gelegen in het hart van Toscane. Het is onderdeel van Alimenta. Een wijnbedrijf dat vijf wijndomein in haar bezit heeft; vier in Toscane en één op Sicilië. Allen in het bezit van de in 1938 geboren Calogero Calì. Na een studie rechten richtte hij in de jaren 60, vandaag de dag één van de bekendste advocatenkantoren van Italië op. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en kan hij in 1981 zijn grote liefde voor landbouw en wijn verenigen in de aankoop van zijn eerste wijndomein in Toscane. Het betreft Rocca di Castagnoli in het hart van het Chianti gebied. In de jaren daarop breidt hij het aantal uit naar vijf wijndomeinen. Calogero heeft een bekwaam team om zich heen verzamelt om te zorgen dat de alle wijnen zich op een hoog niveau begeven. Het wijndomein Rocca di Castagnoli heeft 10 hectare wijngaarden gelegen tussen de 400 en 550 meter.

Wijnomschrijving: De rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje in het hart van het Classico-gebied. De Rocca wordt door perfect gelegen wijngaarden omringd die dan ook de belangrijke basis vormen van dit internationaal gereputeerde domein. Traditie en innovatie weet men hier optimaal te combineren. Deze Chianti hoort tot de Top-Chianti’s. De rijping geschiedt nog steeds op grote eikenhouten fusten gedurende minimaal 12 maanden, waarna een narijping van 12 maanden op fles volgt.

Smaakimpressie: Een mooie klassieke Chianti van 90% Sangiovese, aangevuld met een beetje Canaiolo en Colorino. De wijn heeft voor de helft een duidelijke houtrijping gehad in kleine vaten; de andere helft niet. In de geur herken je viooltjes, kersen, rode besjes en rijpe pruim. In de mond heb je een frisse wijn vanwege de juiste zuurgraad. Verder proef je donker fruit. 

Druivenras(sen): 90% Sangiovese, aangevuld met een beetje Canaiolo en Colorino

Wijn-spijs advies: De zuurgraad maakt deze wijn perfect geschikt voor gerechten met een tomatensaus. Maar ook vleesgerechten vormen een mooie match.

Way of Wine weetje: De Rocca (de toren) van Castagnoli is het hoogst gelegen punt van dit pittoreske dorpje nabij Gaiole in het hart van het Classico-gebied.

De Chianti van 2009 heeft 90 Parker-punten ontvangen, de Chianti van 2010 zelfs 91 punten !!! Ook heeft de 2010 2 rode bekers van de gerenommeerde Italiaanse wijngids de Gambero Rosso mogen ontvangen.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen