Artikelnummer: | 100038 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
In 2014 koos het tijdschrift Perswijn de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johan Reyneke tot producent van het jaar met de woorden: “zijn wijnen zijn simpelweg subliem!” Filosoof Reyneke volgde zijn jongensdroom en ging wijn maken. In 1998 nam hij de boerderij van zijn moeder in de omgeving van Stellenbosch over en koos als eerste wijnproducent van Zuid-Afrika voor biodynamische wijnbouw. Bovendien ging hij meteen volledig fair trade werken. Vanaf de eerste dag heeft hij zich volledig gehouden aan de regels voor de biologische landbouw, maar dat ging hem nog niet ver genoeg. Johan gelooft in de filosofie van Rudolph Steiner, die in landbouw en veeteelt gebruik maakt van kruiden, mineralen en kosmische cycli, die allen bijdragen aan een harmonieus geheel waarbij de natuur op geen enkele kunstmatig gecorrigeerd hoeft te worden. Reyneke heeft zich voorgenomen om wijnen te maken zoals dat vroeger ook ging: puur natuur, zonder chemicaliën, zonder toevoegingen of technologische trucs. Reyneke gebruikt mest van koeien en eenden en geen enkele herbicide of pesticide. Dat levert kerngezonde wijngaarden op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijnen worden gemaakt. Of zoals Reyneke het zegt: “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.” en “We’ve made great progress. We’re nearly back where we started.” Met deze vorm van biodynamische wijnbouw is Johan één van de pioniers in Zuid Afrika geworden. Sinds een aantal jaren wordt hij hierbij geholpen door zijn grote vriend Rudiger Gretschel die een aantal jaren werkzaam is geweest bij Boekenhoutskloof. Kenmerkend voor de wijnen van Reyneke zijn de fraaie diepgang, de terroirexpressie en de verfijning. Keer op keer scoren zijn wijnen zeer hoog op wijnconcoursen over de hele wereld.
Smaakimpressie: Heldere strogele tint. De neus heeft frisse aroma's van meloen met een krijtachtige steenvruchten ondertoon van mineralen. De smaak heeft een stevige structuur met een evenwichtige frisse zuurgraad die de frisheid geeft aan de wijn.
Druivenrassen: Sauvignon Blanc
Serveren: 6-8°C. Kijk maar eens wat Harold Hamersma van deze wijn vindt!