Reyneke Organic Sauvignon/Semillon

Artikelnummer: 100253
Beschikbaarheid: In backorder

In 2014 koos het tijdschrift Perswijn de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johan Reyneke tot producent van het jaar met de woorden: “zijn wijnen zijn simpelweg subliem!” Filosoof Reyneke volgde zijn jongensdroom en ging wijn maken. In 1998 nam hij de boerderij van zijn moeder in de omgeving van Stellenbosch over en koos als eerste wijnproducent van Zuid-Afrika voor biodynamische wijnbouw. Bovendien ging hij meteen volledig fair trade werken. Reyneke heeft zich voorgenomen om wijnen te maken zoals dat vroeger ook ging: puur natuur, zonder chemicaliën, zonder toevoegingen of technologische trucs. Reyneke gebruikt mest van koeien en eenden en geen enkele herbicide of pesticide. Dat levert kerngezonde wijngaarden op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijnen worden gemaakt. Of zoals Reyneke het zegt: “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.” en “We’ve made great progress. We’re nearly back where we started.” Kenmerkend voor de wijnen van Reyneke zijn de fraaie diepgang, de terroirexpressie en de verfijning. Keer op keer scoren zijn wijnen zeer hoog op wijnconcoursen over de hele wereld. In de Polkadraai-heuvels, ten westen van Stellenbosch, ligt de wijngaard waar de druiven voor deze pure Chenin Blanc groeien. Het is de oudste wijngaard van Reyneke, met wijnstokken van circa 50 jaar oud. 

Smaakimpressie: De wijn geurt heerlijk naar kruisbes en frisse citrus met wat bloesem. De smaak is verfijnd en fris, met groene appel en citrus en fraaie mineraliteit. 

Druivenrassen: Deze witte wijn is gemaakt van Sauvignon Blanc (54%) en Semillon (46%). De druiven worden deels ingekocht door Reyneke, van wijnboeren die biologisch werken in diverse wijngaarden rond de Western Cape. 

Culinair advies: Combineer deze wijn met salades of visgerechten. Ook lekker als aperitief.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen