Reyneke Chenin Blanc Biodynamic

Artikelnummer: 100460
Beschikbaarheid: In backorder

In 2014 koos het tijdschrift Perswijn de Zuid-Afrikaanse wijnmaker Johan Reyneke tot producent van het jaar met de woorden: “zijn wijnen zijn simpelweg subliem!” Filosoof Reyneke volgde zijn jongensdroom en ging wijn maken. In 1998 nam hij de boerderij van zijn moeder in de omgeving van Stellenbosch over en koos als eerste wijnproducent van Zuid-Afrika voor biodynamische wijnbouw. Bovendien ging hij meteen volledig fair trade werken. Reyneke heeft zich voorgenomen om wijnen te maken zoals dat vroeger ook ging: puur natuur, zonder chemicaliën, zonder toevoegingen of technologische trucs. Reyneke gebruikt mest van koeien en eenden en geen enkele herbicide of pesticide. Dat levert kerngezonde wijngaarden op, waardoor op een natuurlijk manier fantastische wijnen worden gemaakt. Of zoals Reyneke het zegt: “Biodynamic Winemaking. The future lies right at the beginning.” en “We’ve made great progress. We’re nearly back where we started.” Kenmerkend voor de wijnen van Reyneke zijn de fraaie diepgang, de terroirexpressie en de verfijning. Keer op keer scoren zijn wijnen zeer hoog op wijnconcoursen over de hele wereld. In de Polkadraai-heuvels, ten westen van Stellenbosch, ligt de wijngaard waar de druiven voor deze pure Chenin Blanc groeien. Het is de oudste wijngaard van Reyneke, met wijnstokken van circa 50 jaar oud. 

Vinificatie: Dit is een geweldige witte wijn, die is vergist op eikenhout en vervolgens nog eens 13 maanden op de droesem heeft gerijpt. 

Smaakimpressie: Geweldig complex van geur en smaak en met zeer lange afdronk. 

Druivenrassen: Dit is een volle witte wijn van uitsluitend Chenin Blanc, gemaakt van druiven van oude wijnstokken. Gecertificeerd biodynamisch. Perswijn schrijft: “Chenin met verbazingwekkende diepgang” van druivenstokken van gemiddeld 50 jaar oud. Breed, vol, sappig en verleidelijk, met gele pruim, witte peper, ananas, noten en mineraliteit. Harold Hamersma schrijft: “Grote Chenin” 9-.

 

Overige informatie

Tim Atkin, South African Report, 2017 - 93 punten (2016)
Wine Advocate/Robert Parker, april 2017 - 93 punten(2015)
Tim Atkin, South African Report, 2016 - 93 punten (2015)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen