Artikelnummer: | 100521 |
Beschikbaarheid: | In backorder |
Rey Fernando de Castilla Pedro Ximenez
Toen de wereldberoemde 3-sterrenkok en fervent sherryliefhebber Heston Blumenthal op zoek was naar de beste sherry voor zijn 'perfect dish' sherry trifle, hoefde hij niet lang te zoeken. Hij bracht direct een bezoek aan de kelders van Bodegas Rey Fernando de Castilla, waar hij hartelijk werd ontvangen door directeur Jan Pettersen. Een betere referentie kun je niet verzinnen… Jan Pettersen, een van de grootste sherry-ambassadeurs, nam na 15 jaar voor sherrygigant Osborne te hebben gewerkt in 1999 Bodegas Rey Fernando de Castilla over. Hij smeedde de oorspronkelijk in 1837 gestichte bodega al snel om tot een absolute topproducent van sherry en brandy. Rey Fernando de Castilla is een sherrybodega die alleen prestigieuze en premium sherry maakt. De wijnen worden niet geblend (!) en bijvoorbeeld koudestabilisatie blijft achterwege. Alles staat in het teken van het bewaren van de subtiele en pure aroma’s van deze uitgesproken wijnen. Bodegas Rey Fernando de Castilla bevindt zich in het historische centrum van Jerez. Naast de beroemde brandy's maakt men er de mooiste sherry’s uit de omtrek. Van de lichte en elegante fino’s tot de unieke ‘antique’ sherry’s, allemaal hebben ze prestigieuze prijzen gewonnen.
Smaakimpressie: Van de ingedroogde druiven van het suikerrijke druivenras pedro ximenez, ook wel afgekort tot PX, wordt een volle en krachtige sherry gemaakt met een zeer herkenbare zoete, rozijnachtige smaak. De solera-gerijpte wijn heeft een fonkelende, diepe koperkleur en blijft bijna stroopachtig aan het glas hangen. Hij heeft rijke aroma’s van rozijnen, appelstroop, gedroogde vijgen en noten.
Druivenras(sen): Pedro Jimenez
Wijnspijs suggesties: Een ultieme combinatie wordt gevormd met zoet, vooral chocolade. Maar ook verrassend met pittige blauwe kazen.
Way of Wine tip: Drink een PX niet koud maar op kamertemperatuur.