Remelluri Blanco

Artikelnummer: 100200
Beschikbaarheid: In backorder

Van de briljante wijnmaker Telmo Rodriguez is deze Remelluri Blanco een blend van Chardonnay, Garnacha Blanca, Moscatell, Marsanne, Roussane, Sauvignon Blanc, Viognier welke 14 maanden is opgevoed op Frans eiken. Door Parker wordt deze topper gezien als referentie voor witte Rioja's. Witte bewaarwijn. Van de Remelluri worden altijd maar een kleine hoeveelheid flessen van gemaakt en wordt per allocatie uitgegeven.

Wijnomschrijving: De Remlluri wordt gefermenteerd op natuurlijke gisten en 14 maanden gerijpt in Frans eiken. Groengetint goud. Zeer expressieve aroma's van meloen, gember  met een kus van eiken kruiden. Biedt een indrukwekkend dichtheid en rijkdom, maar ook energieke knisper met zeer complexe aroma's van mango, gekonfijte citrusvruchten en exotische specerijen. Eindigt heel lang, kruidig en soepel.Glorieuze wijn. Fantastische afdronk. Kan zich tenminste tot 2021 nog verder ontwikkelen en kan makkelijk bewaard worden tot 2029+ wat uniek is voor een witte wijn.

Over Remelluri:

Sinds een paar jaar is Telmo Rodriguez opnieuw betrokken bij La Granja Remelluri. In 1968 werd Remelluri aangekocht door de vader van Telmo die inmiddels een grote reputatie heeft opgebouwd met deze bodeag. Het bezit is schitterend gelegen op zo’n 600 meter hoogte, een minuut of 15 minuten oostelijk van Haro. Begin jaren negentig maakte de jonge Telmo furore met de wijnen van Remelluri. Verschil van inzicht met vader Rodriguez deed Telmo destijds besluiten om Remelluri te verlaten. Inmiddels is Telmo weer teruggekeerd en werkt hij samen met zijn zus aan het herstel van Remelluri. Onlangs werd de Reserva 2008 (de eerste oogst onder verantwoordelijkheid van Telmo) uitgebracht en het resultaat mag er zijn. De wijnen van Remelluri zijn klassieker van stijl dan Telmo’s eigen bezit en kenmerken zich door een grote mate van elegantie. Het staat voor mij vast dat Remelluri binnen een paar jaar weer tot de grootste wijnen van Spanje zal behoren.

De Remelluri wijngaarden zijn gelegen op de hellingen van de Sierra de Tolono-bergen en zijn daarmee meteen ook één van de hoogste in de regio. Ze zijn zuidelijk gelegen en worden door de bergen beschermd tegen vrieskou en wind. De bodem is stenige met lagen klei. Deze bodem, de regenval vanuit de Atlantische kust en ook de lagere temperaturen dan gemiddeld in de Rioja zorgen voor een uitstekende fenolische rijping van Tempranillo. Beginselen van biologische landbouw zijn altijd gebruikt om te zorgen dat de wijnen trouw blijven aan dit unieke terroir.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen