Artikelnummer: | 100659 |
Beschikbaarheid: | In backorder |
Over de wijn:De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen.
De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven.
In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.
Smaak impressie: Complexe rode Portugese wijn. Intens donkerrood van kleur. Met rijp donker fruit (cassis) en balsamico in de geur. Ook wat specerijen, door oudering op eikenhout. De smaak is krachtig met een mooi ontwikkelde tanninestructuur. Lekker zacht. Wederom met zwarte bessen en kruidigheid. De afdronk is elegant en aanhoudend.
wijn/spijs: Door zijn krachtige karakter is dit bovenal een eetwijn. Op zijn Portugees bij ‘coelho em vinho’, konijn bereid in wijn, of bij ‘cabrito assado’, een aan één stuk geroosterd geitje die is ingesmeerd met kruiden. Alternatieven uit andere landen zijn: een vegetarische stoofpot met paddenstoelen, boeuf bourguignon of een Griekse ovenschotel met lamsvlees.