Quinta do Portal Lágrima White Port

Artikelnummer: 100865
Beschikbaarheid: In backorder

De meest gerenommeerde quinta’s zijn gevestigd in de subregio Cima Corgo, met als regionale hoofdstad Pinhão. Dit geldt ook voor het zeer gerenommeerde port- en wijnhuis Quinta do Portal, waarvan we sinds begin 2015 wijnen en ports importeren. De unieke combinatie van de schistbodem, klimaat, hoogte van de wijngaarden en nieuwe productietechnieken zorgen voor toegankelijke wijnen met een authentieke stijl. In de wijngaarden en kelders van Quinto do Portal wordt zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gewerkt. In de kelder verloopt het persen en de vinificatie met behulp van zwaartekracht in plaats van pompen. Deze zorg en aandacht vertaalt zich in prachtige ports en droge kwaliteitswijnen met een duidelijk eigen karakter.

De Dourovallei is gelegen aan de gelijknamige rivier de Douro in het noordoosten van Portugal. Op de steile terrassen van leisteen worden druiven geteeld voor de productie van port en voor stille wijnen. Lange tijd was de Dourovallei, uitgeroepen door UNESCO als werelderfgoed, vooral bekend vanwege de portwijnen. Via de rivier werden vaten port via zogenoemde rabelo-boten naar Vila Nova de Gaia gebracht om daar in de kelders te rijpen. Maar de wijnmakers hebben sinds een aantal jaren een andere weg ingeslagen. Veel quinta’s, onder andere ook Quinta do Portal, beschikken over een modern wijnbedrijf in de vallei. Naast ports producteren ze droge witte en rode wijnen gemaakt van verschillende inheemse druivenrassen.

 

Lágrima, wat letterlijk ‘tranen’ betekent, is de naam voor de meest zoete variant van witte port. Door de rijping van drie jaar in houten vaten krijgt de port een prachtig gouden kleur. Eenmaal in het glas komt de geur van sinaasappel, honing en gedroogde vruchten je tegemoet. De smaak is elegant zoet, wat deze witte port tot een zacht, verfrissend aperitief maakt. Daarnaast is de Lágrima een goede begeleider van gebak met noten en appel.

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen