Artikelnummer: | 101017 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Lange tijd was de Douro-vallei vooral bekend vanwege de Port-wijnen, die over de rivier naar de gelijknamige stad werden gevaren om daar in de kelders te rijpen. Maar de wijnmakers hebben sinds een aantal jaren een andere weg ingeslagen, en nu komen er ook prachtige droge wijnen vandaan gemaakt van verschillende inheemse druivenrassen. Dit geldt ook voor het zeer gerenommeerde port- en wijnhuis Quinta do Portal, waarvan we sinds begin 2015 wijnen importeren. Al ruim een eeuw maakt Quinta do Portal een indrukwekkend scala aan port en andere zoete wijnen, en sinds enige jaren dus ook mooie droge wijnen. De unieke combinatie van bodem, klimaat, hoogte van de wijngaarden en nieuwe productietechnieken zorgen voor toegankelijke wijnen met een authentieke stijl. In de wijngaarden en kelders van Quinto do Portal wordt zo natuurlijk en duurzaam mogelijk gewerkt. Er wordt minimaal gebruik gemaakt van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, en in de kelder verloopt het persen en de vinificatie met behulp van zwaartekracht in plaats van pompen. Deze zorg en aandacht vertaalt zich in prachtige kwaliteitswijnen met een duidelijk eigen karakter.
Wijnomschrijving: Deze wijn is een blend van unieke Tawny Ports die 7 jaar zijn gerijpt na een zorgvuldige selectie uit de beste '6 Barrels'. Een prachtige kleur die de wijn mede te danken heeft aan zijn houtrijping.
Smaakimpressie: De wijnen van Quinta do Portal hebben een frisse, toegankelijke stijl. De druiven voor deze Tawny Port groeien op de hoger gelegen wijngaarden in de Douro-vallei, en behouden hierdoor hun frisheid. Na de vergisting op roestvrijstalen tanks rijpt de wijn nog zo’n 7 jaar in oude eikenhouten vaten. Dat geeft deze wijn zijn oranjebruine kleur en de zachte smaak van gedroogd fruit en rozijntjes. In de aroma tonen van rozijnen en gedroogd fruit. Bijzonder elegant
Druivenras(sen): Tradionele druivenrassen voor port zoals Tinta Roriz, Touriga Franca, Touriga Nacional
Wijn-spijs advies: Mooi in combinatie met zoete desserts, zoals een crème brulée, of licht gekoeld als aperitief of bij een kaasplankje met zachte kazen.