Pé tinto

Artikelnummer: 120282
Beschikbaarheid: In backorder

Over de wijn:

Esporão is een toonaangevende producent van Portugese kwaliteitswijnen en olijfolie. Naast kwaliteit en authenticiteit blinkt het bedrijf uit in duurzaamheid.

De regio Alentejo kenmerkt zich door een zomer van zeer warme dagen met een sterke afkoeling in de nacht gevolgd door een voor Portugal extreem koude winter. Deze ingrediënten in combinatie met een vulkanische bodem en lokale druivensoorten staan aan de basis van zeer originele wijnen. De geschiedenis van het landgoed Esporão gaat terug tot de Bronstijd. Tijdens de Romeinse bezetting werden de wijnen al geëxporteerd door het hele Romeinse rijk. Vanaf dat moment zijn ook de grenzen van het estate nagenoeg ongewijzigd gebleven. In 1985 de modernste winery van Portugal gebouwd waarbij zoveel mogelijk met natuurlijke technieken werd gewerkt. In 2002 werd een tweede winery gebouwd speciaal voor de productie van witte wijn. Naast de productie van wijnen is Esporão ook gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige olijfolie. Hiervoor werd in 2016 en compleet nieuwe productie faciliteit geopend. Zowel in de wijngaard als in de olijfgaard werkt Esporão volledig volgens de regels van de biologische landbouw. Esporão behoort inmiddels tot de belangrijkste wijnproducenten van Portugal en ontvangt per jaar meer dan 50.000 bezoekers.

Smaak impressie:

Een zachte drinkwijn, vol met fruit. de geur van kersen en pruimen knallen het glas uit. Deze komen ook terug in de smaak. Met kleine hint van  specerijen. Soepel en zacht een ideale huiswijn van Way of Wine voor elk moment van de dag.

Druivenras(sen): Moreto, Castelão en Trincadeira

Wijn -spijs: Lekker om zo te drinken zelfs in de zomer een beetje licht gekoeld. Een allrounder onder de huiswijnen...heerlijk bij de borrel, kleine tapas of lunch.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen