Pé Branco

Artikelnummer: 100585
Beschikbaarheid: In backorder

Herdade Do Esporão is een brok geschiedenis in Portugal. Dit gigantische domein behoort toe aan één van de rijkste Portugese families die na de Anjer-revolutie in 1973 hun eigendom terugwonnen. De 800 hectaren graanvelden werden omgebouwd tot een uitgedoste wijngaard waar grote kwaliteit zou overheersen. In 1989 bracht de familie Finagra hun eerste wijn op de markt en liet zich leiden door top-oenoloog David Baverstock. Grote klasse met een technische kantlijn. ‘Pé’ is hun basiscuvé dat zeer betaalbare kwaliteitswijnen oplevert om dagelijks te drinken.

Wijnomschrijving Deze wijn is een Way of Wine topper!!! Pé is een cuvée met kenmerkend fruit en frisheid (Ph 3,25). Na ontsteling, koude stabilisatie en persen wordt de most op roestvrij stalen tank vergist en jong gebotteld. Bodem: graniet, schist, klei en leem.

Smaakimpressie Deze allrounder heeft een strogele kleur, in de geur citrus en bloemen. In de smaak vind je veel frisheid en een goede zuurbalans. Het is een breed inzetbare schenkwijn. Met recht een heerlijke dorstlesser die ook nog eens over een forse smaakintensiteit blijkt te beschikken.

Druivenrassen Antão Vaz, Perrum en Arinto.

Wijnspijs Een topper bij de borrel. Maar ook goed inzetbaar bij bijv. gegrilde kip of vis of een pasta vongole.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen