Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir

Artikelnummer: 100402
Beschikbaarheid: In backorder

Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir Deze wijn is afkomstig van de oudste wijngaard van Bourgondië. De monniken van Cluny begonnen op dit perceel hun eerste clos (ommuurde wijngaard). Zeer kalkrijke grond met goede liggen t.o.v. de zon. De wijngaarden voor Nuiton-Beaunoy Pinot Noir liggen in verschillende delen van de Hautes-Côtes de Nuits en Hautes-Côtes de Beaune. De bodem bestaat uit mergellige kalksteen. 

Wijnomschrijving: traditionele rode vinificatie op RVS. Bourgogne vinificatie met een gemiddeld lange inweking van de druiven, waarbij met regelmaat de wijn over de hoed van druiven wordt gepompt om extra kleur en aroma's aan de schillen te ontrekken. 

Smaakimpressie: Nuiton-Beaunoy Bourgogne Pinot Noir is een levendige, makkelijk drinkbare wijn met aardse tonen, rijpe kersen. De wijn heeft een heldere paars-rode kleur. In de neus ruikt men vooral vers rood fruit zoals bessen en frambozen De smaak is jong en fris, met een fijne zoet-zuur balans en de smaak van amarenekersen en bramen. De stijl is stevig maar soepel, rond met aangename zuren 

Druivenras(sen): Pinot Noir 

Wijn-Spijs advies: gevogelte, gegrild rood vlees of niet te zware pastagerechten.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen