Neropasso Rosso IGT Veneto

Artikelnummer: 100471
Beschikbaarheid: In backorder

Met het team van Way of Wine  en een select groepje reizen we af naar wijn regio Veneto! wat een prachtige streek, Er is zo veel te zien en te proeven dat het zeker niet de laatste keer zal zijn....

Way of Wine wijn-weetje:  Een deel van de druiven die gebruikt wordt voor deze wijn is gedroogd, dit wordt de ‘appassimento’ methode genoemd. Dit is een unieke methode die kenmerkend is voor de productie van een aantal wijnen uit de Veneto regio. Deze techniek heeft zijn roots in een ver verleden, nog uit de tijd van de Romeinen.

De druiven worden voor het persen gedroogd. Het is een zeer kritische en delicate fase van het wijn maken. De druiven moeten perfect rijp en gezond zijn, als ze worden geselecteerd tijdens de handmatige oogst. De druiven worden in grote geperforeerde plastic kisten gelegd, om voor een uitstekende ventilatie zorgen. De dozen worden gestapeld in de fruttaio, dit is grote luchtige ruimte waar  de druiven  periodiek gecontroleerd worden  zodat de appassimento plaatsvindt op een gecontroleerde manier.

Smaak imperssie: De wijn is robijnrood van kleur. In de neus hints van zwarte kersen en pruimencompote. We proeven een zachte kruidigheid met een fluwelige afdronk.

Druivenras(sen): Corvinone, Corvina en Cabernet Sauvignon.

Wijn- spijs: Deze wijn is heerlijk bij pasta met truffel en Parmezaan, Tournedos met rode wijnsaus of een sappig stuk parelhoen. 

We hebben deze wijn ook in een Magnum!!!

http://klantenportaal.wayofwine.nl/neropasso-magnum.html

0 sterren op basis van 0 beoordelingen