Nebla Verdejo

Artikelnummer: 120345
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Rueda
Rueda heeft een lange traditie als wijngebied. De kwaliteitsstatus, Denominación de Origen (DO), bestaat sinds 1980 en telt bijna 20.000 ha aan wijngaarden. Het gebied bevindt zich 175 kilometer ten noordwesten van Madrid in het noordelijke deel van la Meseta Norte (de Spaanse hoogvlakte). De wijngaarden liggen grotendeels ten zuiden van de rivier Duero op een hooggelegen plateau, 600 à 800 meter boven zeeniveau. Het klimaat is continentaal met Atlantische windinvloeden en wordt gekenmerkt door grote temperatuurverschillen. In de nacht koelt het snel af, zeker in de herfstmaanden, wat voor frisse druivenaroma’s zorgt. In december ligt de gemiddelde temperatuur maar amper boven het vriespunt, maar in juli is de gemiddelde temperatuur bijna 30 °C. 

Deze Nebla Verdejo is gemaakt door de 4e generatie wijnmakers van het familiebedrijf Vincente Gandia en komt van origine uit Valencia. Vicente Gandía wordt gezien als het grootste wijnbedrijf in Valencia en omgeving, met ook een erg mooie winners in Rueda.

Wijnomschrijving: De Nebla wijnen staan bekend om de uitmuntende kwaliteit en betaalbare prijs. De naam Nebla en de wolken op het etiket refereren aan de vroege ochtendnevel in de wijngaarden als de frisse nachtlucht door de nevel plaats maakt voor de vroege ochtendzon. De druiven voor de Nebla wijnen worden 's nachts geplukt wat uiteindelijk ten goede komt aan de aroma en het bouquet van de bijzondere wijnen.

Smaakimpressie: Heldere strogele kleur met lichte groentonen. Expressieve geur, complex en elegant, indrukken van citrusfruit, lichtkruidig en mineraal. Evenwichtige smaak, crispy, mooi fris fruit, vulling, zachte zuren en een licht typisch Verdejo-bittertje in de afdronk.

Druivenras(sen): Verdejo

0 sterren op basis van 0 beoordelingen