Muscat de Rivesaltes - Calce

Artikelnummer: 100185
Beschikbaarheid: In backorder

De Languedoc-Roussillon is beroemd om haar “Vin Doux Naturel”, ofwel “van nature zoete wijnen”. Deze wijnen behouden hun zoete druivensuikers doordat de gisting vroegtijdig wordt afgebroken, meestal door de toevoeging van alcohol. Eén van de meest bekende is de Rivesaltes. In 1972 kreeg het gebied een eigen Appellation Contrôlée. 

Ten Noordoosten van Perpignan vinden wij het minuscule dorpje Calce. Met slechts 190 inwoners (waarvan 60 “vignerons”) herbergt het een van de kleinste coöperaties van Frankrijk. Het dorp is uniek gelegen op de met ‘schistes’ bezaaide hellingen van de Col de la Dona. Tussen de eikenbossen en kruidenvelden bevinden zich talloze kleine percelen, beplant met mediterrane druivenvariëteiten. Sommige zijn als terrassen aangelegd, andere bestaan vaak uit niet meer dan vier rijen, die als beekjes omlaag meanderen tussen rotsblokken en “garrigue” door. De bijzondere bodem en de afwisselende invloed van zeebries en de “Tramontane”, de harde droge wind uit het Noorden, zorgen voor langzaam rijpende en dus zeer aromatische druiven.

Wijnomschrijving: Deze ‘Vin Doux Naturel’ heeft in de neus aroma’s van honing en acacia. De smaak is vol met zuidvruchten en karamel, ook de mooie belegen tonen geven deze wijn karakter. 

Druivenras(sen): grenache gris en grenache blanc

Wijn-spijs: De Rivesaltes Ambré is een plezierige begeleider van desserts met rijper fruit, zoals appeltaart en bij gerijpte kazen.

 

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen