Montes Alpha Syrah

Artikelnummer: 100475
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnbeschrijving Fruitige, complexe Syrah uit Chili van een bijzonder hoog kwaliteitsniveau niveau. Een intrigerende, complexe wijn met een verfijnde structuur. De Alpha serie van Montes vormt het hart van alle wijnen die door wijnmaker Aurelio Montes gemaakt worden.

Smaaksensatie Intens paarsrood gekleurde Chileen. Een overvloed aan zwart en rood fruit: rode bessen, bramen, bosbessen, kersen en pruimen. Maar dat is niet alles. In de geur komt er iets van serranoham naar boven, gecombineerd met vanille en een mespuntje cacao. De smaak is complex en uitdagend, met een fijne structuur. De afdronk is plezierig en lang.

Druivenras Syrah

Wijnspijs Voor Way of Wine schreeuwt deze wijn om eten: rood vlees (biefstuk, entrecôte), lamskoteletten, roerbak biefstuk, varkenskarbonades, spaghetti bolognese, om maar wat te noemen. Of als afsluiter van het diner is een glas van deze wijn bij een stukje kaas is ook een aanrader. 

 
Waardering De Alpha serie van Aurelio Montes omvat alle premium wijnen van het Chileense wijnhuis. De wijnen vallen keer op keer in de prijzen en worden wereldwijd bejubeld door critici. 

James Suckling - 92 punten (2015) 
“A focused and beautiful red with blackberry, pepper and concrete aromas and flavors. Medium body. Firm and polished finish.” 

Wine Spectator - 92 punten (2014)
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen