Montes Alpha Cabernet Sauvignon MAGNUM

Artikelnummer: 100594
Beschikbaarheid: In backorder

 

Montes is toonaangevend in Chili en stond aan de basis van de kwaliteitsslag die het land heeft doorgemaakt. Aurelio Montes sr. werd hiervoor gekozen tot meest invloedrijke wijnmaker van Chili.
In 1987 was het Aurelio Montes en 3 partners die het initiatief namen om een wijnbedrijf op te starten met als doel de volledige potentie van Chili als wijnland te benutten en de hoogst mogelijke kwaliteit wijn te produceren. Dat is inmiddels aardig gelukt, Montes is een van de absolute topproducenten in Chili en Aurelio werd recent nog gekozen tot meest invloedrijke wijnman van het land. Montes beschikt over vijf wijngaarden. Drie ervan bevinden zich in Curico Valley en twee in Colchagua Valley, samen beslaan zij een oppervlakte van 600 ha. In 2004 is er in Alpalta een totaal nieuwe winery gebouwd die volgens de Chinese Fengh Shui filosofie is opgezet. Inmiddels heeft ook Aurelio jr. zijn sporen als wijnmaker verdiend en samen met zijn vader vormt hij een hecht en succesvol team.

 over de wijn: Een intens robijnrode kleur. De geur is expressief met invloeden van roodfruit en zwarte bessen ondersteund door kenmerken van chocolade, zwarte peper en wat cederhout. De smaak is uitzonderlijk rijk en elegant waarin alle elementen uit de geur in een geweldige balans weer terug komen. Montes Cabernet Sauvignon is één van de paradepaardjes uit de Montes collectie.

Druif: Cabernet Sauvignon

 

Wijn spijs: Heerlijk bij Gestoofd vlees of een mooi stuk vlees van de bbq of grill.

 

Way of Wine informatie

Decanter Magazine juni 2015: 15,5 (85) (2012)

 

Perswijn Augustus 2015 - 16 pnt (2011)

 

Cabernet Sauvignon Masters 2015 - Brons (2012)

 

Wine Spectator Apr/Mei 2016 - 90 pts (2013)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen