MamaRita Pinot Grigio

Artikelnummer: 120557
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over: Moldavië ligt in het uiterste zuidwesten van de voormalige Sovjet-Unie tussen de rivieren Prut, Donau en Dnjestr. Het land kent een lange wijngeschiedenis, volgends oude Griekse geschriften werd er in de vijfde eeuw voor Chr. al wijn gemaakt. De omstandigheden in Moldavie zijn voor de wijnbouw dan ook zeer gunstig, het land ligt laag, is heuvelachtig en het continentale klimaat wordt beinvloed door de Zwarte zee in het zuiden. 

Vinaria din Vale is een familiebedrijf in Moldavië dat diep geworteld is in de passie voor wijnmaken. Het werd opgericht door Vladimir Davidescu, die deze passie van zijn vader erfde. Zijn kinderen, Andrian en Elena, zetten nu het bedrijf voort en breiden het internationaal uit. Ze hebben ongeveer 500 medewerkers die jaarlijks druiven oogsten in de schilderachtige regio’s van Moldavië. Het bedrijf exporteert hun producten wereldwijd en produceert verschillende internationale en lokale wijnvariëteiten.

Smaakomschrijving: Een frisse en fruitige witte wijn met aroma’s van appel, tropische vruchten. Bloemetjes, rijpe peer en perzik. Verfrissend glas, heerlijk doordrinkbaar.

Druivenras(sen): Pinot Grigio

Wijn-spijs: Een heerlijk glas om zo te drinken of om mee te borrelen. Een echte allermansvriend.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen