Malasenda Crianza Ribera del Duero

Artikelnummer: 120250
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Malasenda: "Wát een enorme complexiteit en structuur!"

We zijn heel trots op deze fantastische wijn uit een van de allerbeste regio’s van Spanje! Ribera del Duero is sinds 1982 een DO en produceert wijnen die tot de beste van Spanje behoren. Het is waarschijnlijk dat het gebied binnen enkele jaren gepromoveerd gaat worden tot DOCa.

Wijnomschrijving: De wijngaarden volgen de loop van de Duero. Het oudste gedeelte van het wijnland ligt op het Centraal Plateau, op 700 à 900 meter hoog. Het klimaat is een mix van continentaal en gematigd mediterraan: meestal warm en droog met weinig neerslag. Door deze grote hoogte is de nachttemperatuur zelfs hartje zomer laag, wat de druiven meer aroma’s geeft. Het extreme klimaat en de barre omstandigheden garanderen het verkrijgen van druiven van hoge kwaliteit.

De belangrijkste druif van Ribera del Duero is de Tinto fino, ofwel Tinto del País. Deze druif is een plaatselijke variant van de Tempranillo en beslaat 85 procent van het totale wijngaardareaal. In de hele regio wordt de wijnboeren aanbevolen deze druif te gebruiken bij het opnieuw beplanten van de wijngaard. In Rioja heeft deze druif de steun van andere rassen nodig, maar in de Duero is dat niet nodig.  Door de hoogte en bodemsamenstelling geeft de Tinto fino hier al van zichzelf fijne, complexe wijnen.

Malasenda Crianza 2017 is een van de geselecteerde wijnen van het project ‘Nueva Uvas’ dat opgezet is door Mateo Seoane en mijn goede vriend Agustín Pazos. Zij werken hier samen met de topwijnfamilie García in Nava de Roa. Alleen de sterkste wijnstokken zijn bestand tegen de barre omstandigheden in dit gebied van La Ribera. De geselecteerde druiven die van topwijngaarden op een hoogte van 800 tot 900 meter komen en de bodemdiversiteit wordt weerspiegeld in deze wijn: Wat een enorme complexiteit en structuur!

Smaakimpressie: Volrood met granaattinten naar de randen. Intense geur van gekonfijt fruit, zoete kruiden, elegant, perfect ondersteunend houtgebruik. Sappig, krachtig en fruitig, met volrijpe tannines.

Druivenras(sen): Tempranillo (Tinto fino)

Wijnspijs suggesties: Malasenda Crianza kan perfect gepaard gaan met geroosterd of gegrild vlees zoals lam, rund, wild of een winters stoofpotje. Favoriet uit de regio is lechazo, langzaam geroosterde zuiglam.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen