Maison Les Aubes Chardonnay

Artikelnummer: 120285
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine reist af naar Roussillon-Languedoc in het uiterste zuiden van Frankrijk. Dit is één van de meest spannende wijnregio’s. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei.

In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2500 hectare. Vignerons Narbonnais is een wijncoöperatie die nu bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.

Smaakimpressie: De wijn heeft een minieme houttoets gehad waardoor hij een klein "vetje" in de afdronk heeft. Maar véél minder dan zijn "grotere broer" Les Aubes Grande Reserve. Hierdoor wordt de wijn een tikkie voller, maar door zijn frisse afdronk blijft het een licht verteerbaar glas wijn!

Druivenras(sen): 100% chardonnay

Wijnspijs: Een witte wijn om iets bij te snacken of eten. Door het karakter van de wijn gaan de gedachten al gauw uit naar iets vettige gerechten. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen