Maison Les Aubes Chardonnay Grande reserve

Artikelnummer: 120171
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine reist af naar Roussillon-Languedoc in het uiterste zuiden van Frankrijk. Dit is één van de meest spannende wijnregio’s. De laatste twintig jaar is er hard gewerkt aan een explosieve kwaliteitsgroei.

In Ouveillan, gelegen 12 kilometer van Narbonne, is in 1936 de Ouveillan Cellar gesticht. Dit gebied staat bekend om zijn uitstekend terroir, dat strekt over meer dan 2500 hectare. Vignerons Narbonnais is een wijncoöperatie die nu bestaat uit 330 leden. Met de grootst mogelijke zorg worden de wijngaarden bewerkt om de druiven naar een optimale rijpheid te begeleiden.

Wijnomschrijving De druiven gisten 12 maanden op Frans en Amerikaans eiken, waarna de wijn nog 6 maanden ‘sur lie’ rijpt. De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, waardoor de natuurlijke frisheid van de wijn behouden wordt. Door de vroege botteling van de wijn behoudt deze zijn frisheid en primaire aroma’s.

Smaakimpressie Goudgeel van kleur. In de geur wat vanille en het karakteristieke “botertje”. De smaak is vol en rijk met elementen van rijp geel fruit. Een “dikke” Chardonnay met toch voldoende frisheid en ook zeer drinkbaar.

Druivenras 100% chardonnay

Wijnspijs Kruidigheid, vanille, stevigheid en toch zwoel. Denk aan “vettige” gerechten met een filmend mondgevoel en rijpe tonen. 

Way of Wine Idee: Witte Asperges met ham & ei en een boterjus. Maar ook "vettere" of "filmende" gerechten, denk hierbij aan (rauwe) zalm, "vettere" sauzen en romige pasta's

0 sterren op basis van 0 beoordelingen