Labarranca Rioja Crianza

Artikelnummer: 120570
Beschikbaarheid: In backorder

Way of Wine over Labarranca

Rioja Bodegas Labarranca is in 1989 opgericht door zo'n 60 boeren uit de Rioja streek. Om meer specifiek te zijn de gemeentes Lapuebla de Labaca & Laguardia. We nemen de  kennis van 60 families,  liefde voor het land, efficiëntie, solidariteit allemaal samen en we krijgen  een uitstekende coöperatie die zich 110 procent richt op een kwaliteitsproduct voor een mooi prijsje. Dat is gelukt! 

Wijnomschrijving: Traditionele rode vinificatie met lange inweking van de druiven en daarna rijping van 12 maanden op gedeeltelijk nieuwe vaten van Amerikaans eikenhout. is na 8 maanden flesrijping in de kelders van bodegas de Covilla pas vrijgegeven voor consumptie. 

Smaakimpressie:  Een schitterende, volle, uitgerijpte wijn. Niet te zwaar en aangenaam krachtig met rijp rood fruit en het kenmerkende "pepertje" in de smaak. Zachte vanilletonen afkomstig van de rijping op eikenhouten maken deze wijn af. Een intense robijnrode kleur. In de geur elementen van rood fruit en een zekere kruidigheid. De smaak is vol en krachtig, waarbij het fruit goed wordt ondersteund door de invloed van het eikenhout. De lange afdronk maakt van deze Rioja een topper! die niet mag ontbreken in ons Way of Wine Assortiment.

Druivenras(sen): Tempranillo 

Wijn-spijs : Serveer deze wijn bij wat stevigere gerechten zoals Tournedos, Cote a L'Oss. Zéker als deze worden gegrild of op de BBQ worden bereid! 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen