La Villette Chardonnay

Artikelnummer: 100504
Beschikbaarheid: In backorder
Wijnbeschrijving De druiven voor deze frisse Chardonnay komen uit wijngaarden gelegen in het zuidwesten van Frankrijk aan de voet van de Pyreneeën gemengd met druiven uit mediterrane kustgebieden. De druiven gisten 10 tot 12 dagen op Frans en Amerikaans eiken, waarna de wijn nog 6 maanden ‘sur lie’ rijpt. De helft van de wijn ondergaat daarna een malolactische gisting, waardoor de natuurlijke frisheid van de wijn behouden blijft. Door de vroege botteling van de wijn behoudt deze zijn frisheid en primaire aroma’s.

Smaakimpressie Voor Way of Wine proeft deze Chardonnay verfrissend en complex tegelijk. De geuren van citroentaart, banaan en peer worden perfect gevolgd door de warme geuren van geroosterd brood en hints van vanille en geroosterde noten. Kortom een heerlijke vette Chardonnay voor de echte liefhebbers!

Druivenras 100% chardonnay 

Wijnspijs Door de kruidigheid, vanille, stevigheid en het zwoele karakter matcht Way of Wine deze wijn het liefste met "vettige" gerechten. Met romige volle sauzen. Deze Chardonnay blijft hierbij mooi overeind en geeft een filmend mondgevoel en heeft veel rijpe tonen. 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen