La Négly La Côte rouge

Artikelnummer: 102105
Beschikbaarheid: In backorder

Château la Négly is gelegen in de Languedoc, in het massief van La Clape net naast de Middellandse Zee. De buitengewone geografische ligging schept een unieke chemie dankzij de combinatie van zilte zeelucht, een stevige bries onderhevig aan Tramontana en overvloedig zonlicht dat de grond en de druiven opwarmt. Door het vakmanschap van Château La Négly kunnen we hier terecht spreken van wijnen vol karakter, die steeds het nodige evenwicht bewaren. 

Négly is eigendom van de familie Paux-Rosset, en dochter Marion maakt de wijn, bijgestaan door oenoloog Claude Gros.

De familie maakt al jaren wijn, maar de laatste jaren staat dit in het teken van een extreme groei in kwaliteit. De grote diversiteit aan bodems, hoogteverschil en ligging (tot tien meter van de vloedrand af!), zorgt voor een grote verscheidenheid in stijl en kracht, maar er is één eigenschap die alle wijnen verbindt: grote precisie en een sterke mate van mineraliteit. De wijngaarden zijn gelegen op de heuvelflanken van het massief La Clape. De kwaliteit van Négly is ook niet onopgemerkt gebleven door Parker: zo omschreef de wijnjournalist Robert Parker dit domein ooit als het beste in de Languedoc en gaf hij één van hun wijnen de fabelachtige 100/100 score.

Wijnomschrijving: De druiven worden hier bij hand geplukt en geselecteerd. Voor de carignan wordt hier gebruik gemaakt van maceration carbonic. Syrah, grenache en mourvèdre krijgen de traditionele fermentatie gedurende 30 dagen.

Smaakomschrijving: Intense, rode wijn met aroma's van rijpe bosvruchten en mediterrane kruiden. Een wijn met een intens diep-rode kleur. In de neus zwart bes, peper, drop en een beetje rokerigheid. De smaak is typisch voor Languedoc: vol, zwoel, maar ook soepel, verleidelijk en sappig!

Druivenras(sen): Carignan (30%), Grenache (30%), Syrah (30%), Mourvèdre (10%)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen