Kaiken Ultra Chardonnay

Artikelnummer: 100591
Beschikbaarheid: In backorder
Kaiken is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza. De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken (cauquén) is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. 
 
Wijnomschrijving De Kaiken Ultra Chardonnay wordt, zoals de naam al aangeeft, gemaakt uit 100% Chardonnaydruiven. De kwaliteit van deze ULTRA Chardonnay is nog fraaier dan die van de “gewone”. In dit geval zijn de druiven afkomstig van zeer gunstig gelegen percelen, waar bovendien nog met de hand wordt geplukt. Hij fonkelt in het glas met zijn goudgele kleur en zijn bescheiden ietwat groenige weerschijn.

Smaaksensatie Goud-gele kleur met een licht groene rand. Way of Wine is dol op de zeer expressieve neus het aroma van ananas, perzik, tropisch fruit en een lichte hint van vanille en boter. De smaak is intens maar gebalanceerd met fijne zuren en de juiste houtinvloed die het fruitige karakter van de wijn niet overstijgt. In de lang aanhoudende afdronk kom je de aangename tropische fruitsmaken weer tegen wat Way of Wine doet verlangen naar een volgend glas. 

Druivenras 100% Chardonnay 

Punten Decanter magazine oktober 2015 - Recommended: 15.5 (88) (2013)
0 sterren op basis van 0 beoordelingen