Kaiken Terroir Sauvignon Blanc

Artikelnummer: 100356
Beschikbaarheid: In backorder

In 2001 bezocht Aurelio Montes, Chileens wijnmaker en oprichter van Vina Montes, Argentinië en hij werd onmiddellijk gegrepen door de enorme mogelijkheden die het gebied Mendoza hem zou kunnen bieden. Bijna onbegrensde mogelijkheden om prachtige wijnen te produceren. Na de nodige studies werd in 2002 Kaiken Argentinië opgericht.

Kaiken is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza. De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken (cauquén) is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. 

Wijnbeschrijving De 'Terroir Series' Sauvignon Blanc van Kaiken bewijst dat er niet enkel stevige wijnen geproduceerd worden in dit gebied. Deze wijn is namelijk knisperfris met een hoog zuurgehalte.  Een typische Sauvignon Blanc in de wijnselectie van Way of Wine. 

Smaaksensatie Deze bleekgele, heldere wijn heeft in medium expressieve neus verfrissende tonen van citrus, limoenbloesem, perzik en minerale tonen. In de mond heeft de wijn voldoende rijpe zuren, citrustonen en een lange, verfrissende afdronk.

Druivensoort 100% Sauvignon Blanc

Wijnspijs Deze heerlijke Sauvignon Blanc met een prettige balans tussen zuren en rijpheid is voor Way of Wine de perfecte begeleider voor lichte visgerechten of natuurlijk een geitenkaasje.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen