Kaiken Teroir Series Torontés

Artikelnummer: 100590
Beschikbaarheid: In backorder

Kaiken is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza. De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken (cauquén) is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. 

Wijnomschrijving Verrassend verfrissende Torrontés die breed inzetbaar is.

Smaaksensatie Deze goud gele wijn combineert de zwoele tonen van meloen, lycee, sinaasappelschil en grapefruit met een rijpe smaak.

Wijnspijs De wijn is verrassend verfrissend en is voor Way of Wine zeer breed inzetbaar bij zowel voor liefhebbers van droge wijn als voor de liefhebbers van ronde wijnen. Lekker bij Tapas, Kip en Visgerechten en zeker ook een aanrader bij Aziatisch gerechten. 

Punten Decanter magazine oktober 2015 - 16.5 (88) (2014)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen