Kaiken Estate Malbec

Artikelnummer: 100156
Beschikbaarheid: In backorder

Wijnomschrijving:  Rijpe Malbec van een top producent uit Medoza, Argentinië. De druiven die worden gebruikt voor de Kaiken Estate Malbec komen voor 100% uit de wijngaard in Agrelo, 60 km ten zuiden van de stad Mendoza, waar de wijnstokken grotendeels werden geplant vóór 2005. De wijngaard is op 950 meter hoogte gelegen. De malbec-druiven worden rond februari met de hand geoogst. In de wijnmakerij worden de druiven handmatig geselecteerd. Het vergisten en de maceratie duurt ongeveer 20 dagen. Veertig procent van de wijn wordt gedurende zes maanden in Franse eikenhouten vaten gerijpt. Om de fruitaroma’s en zijdeachtige tannines te behouden, wordt de rest niet op eiken bewaard. De wijn is licht geklaard.

Smaakimpressie: Een diepe, paars-rode wijn met in de neus tonen van rijp, rood fruit, zoals pruimen en braambessen, aangevuld met tonen van chocolade, tabak en butterscotch. De smaak is intens, met krachtige maar rijpe zachte tannines en tegelijkertijd sappig en evenwichtig.

Druivensoort: 100% Malbec

Wijnspijs: Deze toegankelijke allemansvriend Malbec heeft bij Way of Wine veel fans met zijn intense en sappige smaak met krachtige zachte tannines. 

Scores: Wine Spectator April 2016 - 91 pts (2013)

Wine Spectator April 2016 - 87 pts (2014)

0 sterren op basis van 0 beoordelingen