Kaiken Estate Cab. Sauvignon

Artikelnummer: 100086
Beschikbaarheid: In backorder

In 2001 bezocht Aurelio Montes, Chileens wijnmaker en oprichter van Vina Montes, Argentinië en hij werd onmiddellijk gegrepen door de enorme mogelijkheden die het gebied Mendoza hem zou kunnen bieden. Bijna onbegrensde mogelijkheden om prachtige wijnen te produceren. Na de nodige studies werd in 2002 Kaiken Argentinië opgericht.

Kaiken is afkomstig uit het Tupungato-gebied in de provincie Mendoza. De wijn dankt zijn typische naam aan een Patagonische wilde gans, die regelmatig over het Andesgebergte trekt, van Argentinië naar Chili en omgekeerd. Kaiken (cauquén) is het Mapuche-Indiaanse woord voor deze gans. De laatste decennia is Argentinië qua wijn productieland zeer sterk in opkomst en vooral Mendoza en San Juan zijn belangrijke wijngebieden. Samen vertegenwoordigen ze maar liefst 90% van de wijngaardoppervlakte van heel Argentinië. Het klimaat en de bodem zijn hier ideaal voor wijnbouw. De bewerkte gronden liggen aan de voet van de Andes, nabij de Mendoza- en de Tunuyànrivier, die het gletsjerwater, dat onontbeerlijk is voor de irrigatie van de wijngaarden, uit het hooggebergte aanvoeren. 

Wijnbeschrijving Deze verfijnde Cabernet Sauvignon van een top producent uit Mendoza heeft tot 12 maanden op hout gerijpt.

Smaaksensatie Een intens robijn rode wijn met een expressieve, vriendelijke neus waarin tonen van rijpe pruimen, zoete kruiden en zwarte olijven. De aanzet is rond, met fijne aangename tannines, de levendige smaak van donker fruit en chocolade. Tot slot Way of Wine proeft iets van butterscotch met vanille, wat het gevolg is van zijn langdurende houtlagering. 

Druivenras 90% Cabernet-Sauvignon en 10% Malbec
 
Wijnspijs De heerlijke fruitige smaken van donkere bes en fijne kruiden en een bijzonder zacht mondgevoel maakt dat deze stoere en toegankelijke wijn voor Way of Wine heel goed smaakt bij veel verschillende gerechten en momenten. Wij adviseren deze wijn graag in een wijnarrangement met bijvoorbeeld bij tapas met ham en diverse soorten worst of bij rund- of lamsvleesgerechten. 
 
Wil je weten welke wijn het beste past bij jouw gerechten? Neem contact met ons op! Wij denken graag met je mee!
 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen