Artikelnummer: | 100853 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Onze Juwel Weissburgunder Trocken 2017 van wijnmaakster Juliane Eller is perfect bij krachtig, pittig vlees en vis. Ook geweldig bij asperges. Een intense geur van ananas en perzik. Rond van smaak met een klein beetje kruiden. De afdronk is weelderig en heeft een prachtige lengte.
De druiven komen van jonge en oude wijngaarden in en rond Alsheim, Rheinhessen, van een bodem met diepe löss en mergel. De wijngaard heeft een helling op het Zuiden. Als ze rijp zijn worden alle druiven met de hand geplukt. Voor een ideale extractie van aromatische stoffen worden de druiven voorzichtig gemalen in de wijngaard en enkele uren in hun eigen sap gelaten. De gisting vindt plaats in roestvrijstalen tanks met eigen gist uit de wijngaard. Na een aantal maanden rijping wordt de wijn in de lente gebotteld.
De Juwel Weissburgunder 2017 kreeg maar liefst 90 punten van wijncriticus James Suckling: Very crisp and bright with plenty of pears and citrus fruit. Attractive lightness. Delicate finish. Drink now. Screw cap. Wednesday, September 19, 2018
OVER DE WIJNMAAKSTER:
Er is een stille revolutie gaande. Centraal staat een jonge generatie wijnmakers. Je vindt ze in Frankrijk, Italie, Spanje en ook in Duitsland. Afgelopen voorjaar (2018) slenterden we op de laatste dag van de Prowein door de Duitse hal en plots wees Martine ons op de bescheiden 'stand' van Juwel Weine. Ik kende ze niet maar Martine had ze voorbij zien komen op de social media. We gingen proeven en luisteren en waren direct verkocht. Heerlijke frisse, droge Duitse wijnen van een geweldig gepassioneerd team.
Juwel Weine is een familiebedrijf uit Rheinhessen (Duitsland) dat is opgericht in 1984. Direct na haar studie in Geisenheim in 2013, zei Juliane (toen 21 jaar) tegen haar ouders dat ze vond dat het helemaal anders moest. Ze overtuigde hen van haar visie en sindsdien heeft ze de volledige steun van de familie. Juliane is verantwoordelijk voor de kelder en zus Katharina doet de marketing. Samen zetten ze de traditie van hun ouders voort en voegen er hun eigen visie aan toe. Pure droge wijnen om dagelijks van te genieten. Met een focus op vijf druiven: Riesling, Weissburgunder (Pinot Blanc), Grauburgunder (Pinot Gris), Sylvaner en Spätburgunder (Pinot Noir). Daarnaast heeft Juliane besloten om volledig met de hand te oogsten en is in transitie naar volledig Biologisch. Jaarlijks maakt ze ca. 60.000 fles die altijd uitverkopen.
“I would like to produce unique wines - because just these ones are nonreversible in their type and character! Wines which are created uncompromising and which distinctively show their origin.”