Just Fucking Good Wine White

Artikelnummer: 100518
Beschikbaarheid: In backorder

Het familiebedrijf Neleman wil niet alleen herkenbaar zijn maar ook de passie van het goede leven delen, samen met familie, goede vrienden en wijnliefhebbers. Het idee van zelf wijn maken bestond al jaren bij wijnpionier Derrick Neleman. Na een succesvolle handel- en importcarrière volgt Derrick nu zijn droom: Spaanse biologische wijn maken in Valencia. “Wij geloven niet in steeds groter worden maar in steeds beter worden in wat we doen.” aldus Derrick

In het binnenland achter Valencia ligt een prachtig, dun bevolkt natuurgebied Parque Natural de las Hoces del Cabriel. Daar, in het gehucht Casas del Rey, op zo’n 900 meter boven zeeniveau, liggen de wijngaarden van Neleman. Daar wandelen een Nederlander en een Spanjaard door de wijngaarden, proevend van inheemse druiven zoals bobal en verdil, natuurlijk biologisch. 
Wijnmaker Neleman gelooft in aandacht. Aandacht voor mens, milieu én economie. De wijnen zijn biologisch, vegan friendly en CO2-neutraal. Ook vinden ze dat goed best mooi mag zijn. Daarom werkt Neleman samen met jonge, veelbelovende ontwerpers voor het design van hun flessen. 
Wijnbeschrijving Deze wijn is een combinatie van maar liefst vier druivensoorten: verdil, chardonnay, viognier en  sauvignon blanc. Verdil is een op het nippertje aan de vergetelheid ontrukt druivenras waarvan rond Valencia nog net zo’n 50 hectare staan. Opgevoed op gebruikt eiken, een combinatie van Frans en Amerikaans. 
Smaakimpressie Stoere naam, stoere wijn. Wijn met sexappeal. Hiermee zet je een verhaal op tafel, aldus Way of Wine. Mooie stevige witte wijn, kruidig, rond en zacht maar met voldoende frisheid. 

Druivenrassen 70% verdil, 10% chardonnay, 10% viognier en 10% sauvignon blanc. 

Wijnspijs Niet moeilijk doen over de wijn. Gewoon een just fucking good glas wijn. Voor Way of Wine een topper voor bij de borrel, maar ook als doordrinker het voor en hoofdgerecht. 

Cijfer in De Grote Hamersma 2017: 8,5 "Opvallende sexappeal. ‘Smoking’ is ook van toepassing op deze verdil-gedomineerde wulpse stoot. Doet zijn naam eer aan."

Ook verkrijgbaar in gave Magnumfles!

 

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen