Jose Pariente Sauvignon

Artikelnummer: 100429
Beschikbaarheid: In backorder

De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. Hij hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken. José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda.

Wijnomschrijving: Wie Rueda of José Pariente zegt, denkt meteen aan Verdejo. Nochtans is Sauvignon Blanc ook heel belangrijk in deze regio. Voor Dos Victorias is dit een vrij recent project dat flink geslaagd is. 2007 was de eerste jaargang. De naam José Pariente werd aan de wijn gegeven toen Marivi bij diens overlijden de wijngaarden erfde. Deze wijn vormt 10% van de totale productie.

Smaakimpressie: Bleekgeel van kleur, typisch Sauvignon met een grassig karakter en citrustonen. Frisse en citrusachtige aanzet met een droge en mineralige body. Een wijn die zowel in geur als smaak openbloeit na de wijn wat te laten luchten. Zeer complete Sauvignon van het nerveuze type met voldoende tegengewicht van het fruit. Het mooie aan deze Sauvignon zijn de sappige zuren. Al te vaak worden de scherpe, groene en onrijpe zuren van een Sauvignon als typisch omschreven, dit is totaal iets anders!

Druivenras(sen): 100% Sauvignon blanc

Wijn-spijs advies: Goede combinatie met kreeft, krab, gamba's, oesters en sojagerechten, of om zo maar te drinken

0 sterren op basis van 0 beoordelingen