Artikelnummer: | 120153 |
Beschikbaarheid: | Op voorraad |
Way of Wine over deze wijn: De geschiedenis van deze wijnmakerij gaat terug naar de vader van de huidige wijnmaakster Victoria Pariente, José Pariente. In de jaren zestig begon José Pariente met het produceren van ambachtelijke witte wijnen van druiven met een uitzonderlijke kwaliteit: de Verdejo druiven uit de Rueda-wijngaarden. Hij hield een nauwgezette wijze van wijnbouw aan en had vertrouwen in zijn bodem, in kwaliteit en in de plezier om wijn te maken. José's wens om grootse witte wijnen te produceren, is ook tegenwoordig nog de raison d'être van het wijnhuis dat in 1998 door zijn dochter Victoria Pariente is opgericht. Onder de leiding van Victoria en samen met haar echtgenoot, Ignacio Prieto, en haar twee kinderen, Martina en Ignacio Prieto Pariente, is de bodega uitgegroeid tot een grote naam in de Rueda.
Wijnomschrijving: Dit is de witte topwijn van het domein, en tegelijk ook de meest complexe. Velen vinden het niet nodig om Verdejo op eik te laten gisten, maar toch is alles hier bijzonder mooi in balans. Er wordt meer structuur gecreëerd, terwijl de frisheid van de Verdejo behouden bijft. De wijn werd genoemd naar de vader van Marivi Pariente, als eerbetoon omdat deze man heel zijn leven de oude wijnstokken van de wijngaard verzorgde.
Smaakimpressie: De neus start meteen met rijp steenfruit zoals perzik en abrikoos, gevolgd door geuren van broodkruim en zuiderse specerijen. De smaak zet mollig aan maar wordt ondersteund door frisse zuren. Een ietwat andere Verdejo, maar zonder zijn karakter te verloochenen. Subtiel Bourgondisch van stijl. In het midden herkennen we duidelijk het frisse en mineralige karakter van Verdejo, elegant ondersteund door een vleugje vatrijping. Zeer goede prijs-kwaliteitverhouding. De wijn heeft een rijping van 6 maanden gehad op Franse eiken vaten. Tijdens deze rijping werd er battonage toegepast. Daarna heeft de wijn nog kunnen rijpen op nieuw eiken en eiken van 2 jaar oud.
Druivenras(sen): 100% Verdejo
Wijn-spijs advies: Vis, schaal-en schelpdieren natuurlijk, maar ook gevogelte en kalfsvlees.