Jordan Unoaked Chardonnay

Artikelnummer: 100515
Beschikbaarheid: In backorder
Way of Wine over deze wijn: Het domein Jordan beschikt over uitzonderlijke wijngaarden, aan het einde van de Stellenboschkloof. Bovenop de heuvels krijg je een spectaculair zicht over de Tafelberg en Stellenbosch, maar ook False Bay waar in de lente de kraamkamer voor de walvissen is. Een paradijselijke omgeving waar ook nog eens paradijselijke wijnen. Eigenaren Gary en Kathy Jordan hebben gedurende 2 jaar ervaring opgedaan in Californië en Frankrijk alvorens in 1992 met hun eigen project te starten. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke richting staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. Al met hun eerste wijnen oogstten ze succes en sindsdien gaat het nog steeds crescendo met de kwaliteit van hun wijnen. Hun filosofie is het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de toegankelijke fruitigheid van de Nieuwe Wereld en de klassieke elegantie van de Oude Wereld. Dat, samen met hard werken en persoonlijke aandacht voor elk detail, is de sleutel voor hun succes gebleken. De internationale waarderingen zijn enorm. Zo werd het vlaggenschip, de Nine Yards Chardonnay, in 2012 voor de tweede keer door wijnblad Decanter uitgeroepen tot 'Beste Chardonnay van de Wereld'.

Wijnomschrijving: De druiven voor de Unoaked Chardonnay komen van de oudste wijngaarden van Jordan. De wijn moet het bovenal van zijn terroir hebben. De rendementen worden laag gehouden om zodoende zoveel mogelijk concentratie in de wijn te krijgen. Na het persen van de druiven wordt het sap 4 maanden in RVS vaten gerijpt op haar eigen lie en regelmatig geroerd. Door hem deze sur lie behandeling te geven verbreedt de smaak zich, wat een fijn mondgevoel geeft. Bovendien geeft dit meer karakter aan de wijn. 

Smaakimpressie: In de geur heeft de wijn frisse citrus-limoentonen, met op de achtergrond wat tropisch fruit en meloen. De smaak is rijk en breed en de wijn is mooi in balans. Een wijn om te ontdekken hoe puur een Chardonnay kan zijn! 

Druivenras(sen): 100% Chardonnay

Wijn-spijs advies: Pfff... waar moet ik beginnen? Gewoon bij de borrel, als aperitief, bij salades.... Maar in iedergeval niet bij ál te zware gerechten! Absolute lunch-topper!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen