Jordan Inspector Peringuey BF Chenin Blanc

Artikelnummer: 100744
Beschikbaarheid: In backorder
Way of Wine over deze wijn: Het domein Jordan beschikt over uitzonderlijke wijngaarden, aan het einde van de Stellenboschkloof. Bovenop de heuvels krijg je een spectaculair zicht over de Tafelberg en Stellenbosch, maar ook False Bay waar in de lente de kraamkamer voor de walvissen is. Een paradijselijke omgeving waar ook nog eens paradijselijke wijnen. Eigenaren Gary en Kathy Jordan hebben gedurende 2 jaar ervaring opgedaan in Californië en Frankrijk alvorens in 1992 met hun eigen project te starten. Jordan is het enige estate in Stellenbosch dat wijngaarden bezit die in elke richting staan aangeplant. Niet verwonderlijk gezien de achtergrond van Gary Jordan als vermaard geoloog. Het is een echt familiebedrijf waar al jaren fantastische wijnen worden gemaakt. Al met hun eerste wijnen oogstten ze succes en sindsdien gaat het nog steeds crescendo met de kwaliteit van hun wijnen. Hun filosofie is het zoeken naar het juiste evenwicht tussen de toegankelijke fruitigheid van de Nieuwe Wereld en de klassieke elegantie van de Oude Wereld. Dat, samen met hard werken en persoonlijke aandacht voor elk detail, is de sleutel voor hun succes gebleken. De internationale waarderingen zijn enorm. Zo werd het vlaggenschip, de Nine Yards Chardonnay, in 2012 voor de tweede keer door wijnblad Decanter uitgeroepen tot 'Beste Chardonnay van de Wereld'.

Wijnomschrijving: Deze zeer complete Chenin Blanc is een hommage aan Inspector Péringuey, de Franse inspecteur-generaal die in de 19e eeuw de strijd tegen de phylloxera-druifluis leidde in de Kaapregio. De meer dan 30 jaar oude cheninstokken staan aangeplant op een bodem van verweerd graniet met leem, op hellingen met een zuidelijke en oostelijke expositie. Deze zijn relatief koel doordat op het zuidelijk halfrond de noordzijde de zonzijde is en de zuidhellingen derhalve meer schaduw hebben. De druiven worden in de loop van februari geoogst. De vergisting vindt voor 50% plaats op Frans eikenhout en voor 50% op RVS. De op hout vergiste wijn blijft nog 8 maanden ‘sur lie’ rijpen op het vat en wordt daarna geblend met het andere deel. 

Smaakimpressie:  Op de neus heeft deze mooie Chenin Blanc heerlijke aroma's van perzik, peer en een vleug houtinvloed. In de mond een mooie zachte structuur, mooi romig maar ook fris met licht vanille accent. Deze wijn is goed in balans en heeft prachtige zuren en een minerale afdronk.

Druivenras(sen): 100% Chenin Blanc

Wijn-spijs advies: Deze Chenin Blanc smaakt heerlijk als aperitief en past ook goed bij (pittig) gebakken vis zoals schol, milde (Thaise) viscuries, bij pastagerechten groene salades.

 

 
0 sterren op basis van 0 beoordelingen